CELAL BEY MESCİDİ RESTORE EDİLİYOR

1914 yılında İstasyon Mahallesi’nde yapılan ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen tarihi Celal Bey Mescidi, Çerkezköy Belediyesi tarafından restore ediliyor.

CELAL BEY MESCİDİ RESTORE EDİLİYOR
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Kasım 2021 Perşembe 11:39

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İstasyon Mahallemizde bulunan tarihi Celal Bey Mescidi’nin restore edilerek yeniden ibadete açılabilmesi için çalışmalara başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir alan. Celal Bey Mescidi’nin restorasyonu için yer tahsisi talebinde bulunduk. Yaklaşık 8 ay önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle restorasyon çalışması yapmak üzere protokol yaptık. İhale ve yer tesliminin ardından çalışmalara başladık” dedi.

KENTİMİZİN EN ESKİ YAPILARINDAN BİRİ

   Celal Bey Mescidi’nin Çerkezköy’ün en eski yapılarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Akay, “1914 yılından bu yana mescit olarak kullanılan, fakat zamanla harabeye dönen 60 metrekare alana sahip Celal Bey Mescidi’ni restore ederek yeniden ibadete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mescidimizin restorasyonu, Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

   Restorasyon çalışmalarına ilk olarak yangından zarar gören çatı ve diğer kısımların sökümü ile başlanıldığını belirten Akay, “Daha sonra mescidimiz, içerisinde bulunan atıklar toplandı. Mescidin duvarlarında bulunan sıva ve boya katmanları temizlendi. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarihi Celal Bey Mescidimiz, aslına uygun şekilde restore edilerek en kısa zamanda tekrar ibadete açılacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.