Çerkezköy'de 234 Adet Kovan Dağıtımı Gerçekleştirdi

Arıcılık konusunda Türkiye genelinde bir belediye tarafından uygulamaya konulan en büyük proje olan Arıcılık ve Polinasyon Projesi kapsamında gerçekleştirilen arı kovanı dağıtımı Kızılpınar Mahallesinde devam etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımı ile gerçekleşen törende 30 üreticiye 234 adet arı kovanı dağıtıldı.

Çerkezköy'de 234 Adet Kovan Dağıtımı Gerçekleştirdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Temmuz 2020 Çarşamba 10:30

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Törende konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın çok önemli vizyonları olduğunu belirterek, "Tarım ve hayvancılık, Tekirdağ'ın ilk sırada gelen vizyonlarından biridir. Biz göreve geldiğimizde Tekirdağ genelinde 50 bin kovan vardı, fakat ilimizin potansiyeli 400 bin kovan.  Uygulamaya koyduğumuz Arıcılık ve Polinasyon Projesi ile üreticilerimize önemli bir destek vermiş olduk. Bu projenin bir diğer faydası da arıların polinasyon denilen verim arttırma özelliğidir. Ürettiğimiz balın pazarlanması konusunda da çalışmalarımız olacak. Bunlar dışında tarla yolları, mera ıslah projesi gibi önemli projelere de imza attık. Proje kapsamında ilimiz genelinde 1.138 üreticiye 22.293 adet kovan dağıtımı gerçekleştirerek üreticilerimize desteğimizi sürdüyoruz. Çalışmalarımız devam edecektir. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemizin ve bu kapsamda dağıttığımız kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum." Dedi.
Arı Kovanı Dağıtım Törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra; Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Serdar Ürkmez, Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, bal üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.