Çerkezköy Halk Pazarı'nda otopark sorunu

Çerkezköy Halk Pazarı'na otomobilleriyle alış-verişe giden vatandaşlar otoparka pazarcıların araçlarını çekmelerinden şikayetçi. Vatandaşlar, gün boyu park halinde bulunan pazarcı araçlarının otopark yerine Halk Pazarı'nın yanındaki boş alana çekilmesini istiyor.

Çerkezköy Halk Pazarı'nda otopark sorunu
13 Aralık 2010 Pazartesi 00:00

Çerkezköy Halk Pazarı'nda pazarcıların otoparkı işgal etmesi, otomobiliyle alış-verişe gelen vatandaşları güç durumda bırakıyor. Her pazar alış-verişinde otomobillerini park edecek yer sorunu yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, "Pazarcılar araçlarını daha uygun bir yere çekebilir. Otoparkı işgal etmeleri onlara zarar verir" diyor.

PAZARCILAR OTOPARKI İŞGAL EDİYOR
    Çerkezköy Halk Pazarı'nın önünde bulunan otopark Perşembe ve Pazar günleri pazarcı araçlarıyla dolup taşıyor. Pazar'a alışveriş için gelen vatandaşlar ise otomobillerini park edecek yer bulamıyor. Otomobiliyle alış-verişe gelen vatandaşlar, park etmek için Halk Pazarı'nın önündeki otoparka yöneliyor. Ancak pazarda tezgah kuran esnaf, araçlarını otoparka bıraktığı için vatandaşlar araçlarına yer bulmakta güçlük çekiyor.
Otoparkta yer bulup bir kenara aracını sıkıştıran vatandaşlar ise alışveriş sonrası otoparktan çıkmakta güçlük çekiyor. Bütün bunlar pazar alışverişi için otomobiliyle Çerkezköy Halk Pazarı'na gelen vatandaşların dile getirdiği sorunlar.

PAZARIN YANINDAKİ BOŞ ALANA ÇEKEBİLİRLER
    Özellikle her Halk Pazarı olduğu günün akşamı pazarcı araçlarınında harekete geçirilmesiyle birlikte otoparkta büyük bir keşmekeş yaşandığını dile getiren vatandaşlar, "Pazarcı esnafı ürünlerini taşıdıkları araçlarını tezgah kurduktan sonra otoparka çekiyor. Bu araçlar akşama kadar burada kalıyor. Otomobiliyle alışverişe gelenler ise sürekli girip çıkıyor. Özellikle otopark girişlerine çekilen pazarcı araçları, alışverişe gelen vatandaşa zorluk çıkartıyor.
     Pazarcılar araçlarını hiç kullanmadıklarına göre, boşuna yer işgal etmemek için pazarın hemen yanındaki boş alana çekebilirler. Böylece otopark rahatlar. Aslında pazarcılar biraz da kendilerine zarar veriyor. Alış-verişe gelen vatandaşları engelliyorlar. Ayrıca pazardaki belediye zabıtalarıda bu duruma hiç dikkat etmiyor.  Bu soruna öncelikle pazarcıların duyarlı olmasını bekliyoruz. Sonra zabıtanın. Zabıta pazarcıları uyarırsa iyi olur" diye konuşuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.