Çerkezköy iyi yönetilmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adayı olan Diş Hekimi Subaykan Pandar, Çerkezköy’ün uzun süredir iyi yönetilmediğini belirterek, “Çerkezköy’ün daha iyi yönetilebileceğine, daha çağdaş ve modern olabileceğine inandığım için Aday Adayı oldum” açıklamasını yaptı

Çerkezköy iyi yönetilmiyor
07 Ekim 2013 Pazartesi 08:15

‘Neden CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldunuz?’ sorusuna cevap veren CHP Aday Adayı Subaykan Pandar, “Meslek hayatında uzun uğraşlar sonucunda istediği yere geldiğini ve bunun kendisinin en büyük hayali olduğunu belirterek, “Meslek hayatımda çok şükür istediğim noktaya geldim. Daha önceki dönemlerde de siyasete girmem için teklifler geliyordu fakat o zaman vakit erkendi. Ama artık tam zamanı. Çünkü artık siyasete, içinde yaşadığım topluma daha fazla vakit ayırabilir, katkıda bulunabilirim” açıklamasını yaptı.
BÜYÜK PROJE ZAMANI
Çerkezköy’ün şuanda içerisinde bulunduğu durumu beğenmeyen, sorunlarının çözümünü isteyen birçok insanın kendisinin Aday Adayı olması yönünde görüş bildirdiğini ve bunun ardından kendisinin de taşın altına elini koyarak, siyasete girmeye karar verdiğini belirten Diş Hekimi Subaykan Pandar, Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım vs. yapmak olmadığını belirterek, “Büyük projelerin hayata geçmesi lazım. Bunun için ise artık tam zamanı” dedi.
TAM ZAMANI ŞİMDİ
Çerkezköy’e bugüne kadar hizmet eden Belediye Başkanlarına teşekkür eden Subaykan Pandar, “Belediye Başkanlığı zor ve meşakatli bir görev. Belediye Başkanlığı için yaş itibari ile tam zamanımın geldiğine inanıyorum. Bunun için ne çok erken, ne de çok geç. Yaş itibari ile benim için tam zamanı” ifadesini kullandı.
İKİ BÜYÜK PROJEM VAR
CHP’den Belediye Başkanı Adayı olması ve seçimi kazanması durumunda büyük projelerinin olduğunu kaydeden Subaykan Pandar, bu projelerden birinin çok büyük bir Kültür Merkezi ile 5-6 bin dönüm üzerine yapılması planlanan Üniversite Kampüsü olduğunu söyledi. Kültür Merkezi’nin içerisinde açık ve kapalı konser salonlarının, yeşil alanların, göletlerin, cafeteryaların, sosyal donatıların olacağını belirten Subaykan Pandar, “Türkiye’nin dört bir yanından Çerkezköy’e gelerek hayatını burada sürdüren insanların sosyalleşeceği, kaynaşacağı, bir arada yaşama kültürüne katkıda bulunacak bir Kültür Merkezi yapmayı planlıyoruz.
5-6 BİN DÖNÜMLÜK ALANA KAMPÜS
Ayrıca ilçemize bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının vasıflı eleman ihtiyacını karşılayacak bir Üniversite Kampüsünü hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun için yer tahsis edip, özel sektörü Çerkezköy’e çekmeyi ve en az 5-6 bin dönüm üzerine bir kampüs kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“Büyük projeleri hayata geçirirken klasik Belediye hizmetleri olan yol, su, otopark vs. gibi hizmetleri de en iyi şekilde yapacağız. Bunun için dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. En iyi hizmeti kim sunuyorsa onlara bu işleri yaptıracağız” diye konuşmasını sürdüren Subaykan Pandar, Belediye Başkanı olması durumunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Proje ve Planlama Müdürlüğü kurarak, bu müdürlükleri işinin ehli kişilere teslim edeceklerini ve Çerkezköy’de artık bundan sonra her şeyin planlı ve programlı yapılacağını, rast gele kaldırım, yol yapılmayacağını söyledi.
VİZYON VE MİSYON GETİRECEĞİM
“Belediye Başkanı olursam Çerkezköy’e yeni bir vizyon ve misyon getireceğim” diye açıklamasını sürdüren Subaykan Pandar , kendisinin Belediye Başkanı olması durumunda Çerkezköy’ün sadece sanayisi ve fabrikaları ile değil sosyal yönü ile de tanınan rengarenk, cıvıl cıvıl bir ilçe olacağını ifade etti.
BORÇLAR ÖDENECEK!
Belediye’nin borçlarının kendi Belediye Başkanlığı döneminde yapılandırılacağını ve peyder pey ödeneceğini kaydeden Pandar, “Belediye’nin borcu Çerkezköy’de yaşayan herkesin borcu. Belediye’ye alın teri ile iş yapan ve parasını hak eden herkese alacağı ödenecek ve mağdur edilmeyecek. Fakat bu ödemeler yapılırken tabi ki bir araştırma ve denetim mekanizması da kuracağız. Geçmiş dönem yapılan harcamaları araştıracağız” dedi.
BAŞKANIN KAPISI SADECE İŞADAMINA AÇIK OLMAYACAK
Çerkezköy halkına şeffaf, herkesi kucaklayan ve kapısı 24 saat açık bir Belediye vaad ettiğini belirten Subaykan Pandar, “Her kesime, her görüşe, her fikre saygılı, 24 saat kapısı açık bir yönetim anlayışı sözü veriyorum. O grubun, şu grubun Belediye Başkanı değil, herkesin Belediye Başkanı olacağım. Belediye Başkanlığı kapısı sadece işadamlarına açılmayacak. İşçiye, köylüye, esnafa ve toplumun her kesimine açık olacak. Vatandaş 5 senede bir değil her zaman hatırlanacak ve ziyaret edilecek” açıklamasında bulundu.
SADE ZİYARETLER YAPIYORUZ
CHP’den Aday Adayı olduktan sonra ziyaretlerine hız verdiğini ve bu ziyaretleri çok kalabalık yapmadığını belirten Subaykan Pandar, bu ziyaretlerde vatandaşların sorunlarını daha rahat ifade ettiğini belirterek, “Daha samimi ortamda gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşın verdiği samimi mesajları not alıyoruz. Nasıl bir yönetim ve Başkan istediklerini, arzu ettiklerini biliyoruz. İnşallah Aday Adaylığı sürecinden alnımızın akı ile çıkıp, Çerkezköy Belediyesi’ni sosyal demokrat Belediyecilik anlayışı ile tanıştıracağız” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yönetici - 11 yıl önce
pandar bey çerkezköyde üniversite kurulacak 5-6 bin dönüm yeri gösterirsen biraz daha inandırıcı olursun