Çerkezköy Lisesi ismi yaşatılsın

1965 yılından 1977 yılına kadar Çerkezköy Ortookulu, 1977 yılından 1998 yılına kadar Çerkezköy Lisesi olarak eğitim ve öğretim veren şuanda ise 75. Yıl İlköğretim Okulu olarak kullanılan tarihi binadan mezun olan Çerkezköy Lisesi öğrencileri ikincisini gerçekleştirdikleri Pilav Günü’nde buluşarak, Çerkezköy Lisesi’nin isminin yaşatılmasını talep ettiler

Çerkezköy Lisesi ismi yaşatılsın
09 Ekim 2013 Çarşamba 08:00

Çerkezköy Lisesi ile Ortaokulu mezunları Pilav Günü’nde bir araya gelerek eski günleri yad ettiler ve Çerkezköy Lisesi’nden mezun olan arkadaşları ile hasret giderdiler.

İKİNCİSİ DÜZENLENDİ
Çerkezköy Lisesi ile Çerkezköy Ortaokulu’nun eski yeri olan Çerkezköy 75.Yıl Ortaokulu Bahçesi’nde düzenlenen Pilav Günü’ne dönemin idareci, öğretmen ile mezun öğrencileri katıldı. Dönemin öğrencileri Gülşah Avcılar, Engin Camcı, Vahap Akay, Mehmet Danyeli, Mine Zahide Öztürk, Serdar Şuraz ile Gülnur Kocaçınar’dan oluşan Tertip Komitesi’nin ev sahipliğini yaptığı programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, M.Zeki Gürcün de katılanlar arasında yer aldı.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Program öncesi Tertip Komitesi Üyeleri misafirlerini tek tek karşılayarak, misafirleriyle yakından ilgilendiler. Açılış konuşmasını tertip komitesi adına Gülşah Avcılar gerçekleştirdi. Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Avcılar, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz, şimdi ise ikincisini düzenlediğimiz Çerkezköy Lisesi Pilav Günü’ne hoş geldiniz. Mayıs ayında ki toplantımızda izlenimler iyi olunca tekrar, daha büyüğünü ve özellikle kendi okulumuzda tertip etme yönünde sizlerden gelen büyük bir teşvik ve cesaret ile aldık. Bu organizasyonda bize cesaret veren ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Özellikle Engin Camcı, Vahap Akay, Mehmet Danyeli, Mine Zahide Öztürk, Günnur Kocaçınar, Kadriye Öztürk, Müjdat Eker’e maddi ve manevi desteklerini esirgemedikleri için ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

KÖYLER BELDE, BELDELER İLÇE OLDU
“Aradan yıllar geçti, Çerkezköy büyüdü, köyleri belde, beldeleri ilçe oldu” diye konuşmasını sürdüren Gülşah Avcılar, “Bugün bu gururla bakıyorum ki o günlerde bu yollarda yürümek hiç de boş değilmiş. O günün öğrencileri bugünün yetişkinleri olarak, hem bir araya gelip eski günlerimizi yad ederken aynı zamanda da bugünün yetişkin kuşakları olarak ilçemizin ve ülkemizin gelişme ve kalkınmasında sorumluluk ve insiyatif alma yolunda hep beraber ilerliyoruz. Yeni hedeflere yeni güzelliklere hep birlikte, inşallah sağlık ve esenlik içinde devam edeceğiz” diye konuştu.

1998 YILINDA ÇERKEZKÖY LİSESİ İSMİ ARŞİVLERE KALKTI
Çerkezköy Ortaokulu yerinin 1961 yılında okul yeri olarak tahsis edildiğini kaydeden Gülşah Avcılar, 1963 yılında ortaokul; 1977 yılında ise lise olarak eğitim-öğretime başladığını anlattı. 1982 yılında derslik bakımından yetersiz kalması üzerine ek bina yapıldığını söyleyen Avcılar şunları söyledi: “Tamamen yerel imkanlar ve hayırseverlerin maddi katkıları ile altı milyona mal olan okul ek binasının yapımına başlanmış. Rahmetli eski Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş, sanayici Arif Gabralı, rahmetli Mustafa Çelebi, rahmetli Sahan Sezgin, subay ve astsubay eşleri, muhtarlar, Sanayiciler Derneği, Çorlulu iş adamları, birçok sanayi kuruluşu, sivil toplum örgütleri ve veliler, maddi ve manevi desteklerini ek bina yapımında esirgememişlerdir. Ek binayı 1983-1984 öğretim yılına yetiştirmişler. 1998 yılında okulun adı 75.Yıl İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiş ve Çerkezköy Lisesi adı sadece arşivlerde kalmıştır.”

ÇERKEZKÖY LİSESİ’NİN ADI YAŞATILMALI
Avcılar, konuşmasının son bölümünde Çerkezköy Lisesi mezunları olarak Çerkezköy’de Çerkezköy Lisesi adını taşıyan bir lise olmadığını söyleyerek “Çerkezköy Lisesi adı yaşatılmalıdır. Bu yeni bir okul veya bir okula isim olarak verilebilir. Bu konuda herkesten yardım istiyoruz” dedikten sonra programa gelmek isteyip te katılamayanların selamlarını iletti.

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ
Gülşah Avcılar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma gerçekleştirdi. Böylesine anlamlı bir etkinlikte görev alan isimlere teşekkür ederek sözlerine başkan Kaymakam Kubilay “Bugün Çerkezköy Lisesi ve Ortaokulu’ndan mezun olanlar bir araya gelmişler. Okulların kurumsallaşmasında da bu tür etkinliklerin büyük rolünün olduğuna inanıyorum.  Sevgi, mutluluk paylaşıldıkça çoğalır, üzüntü, sıkıntı paylaşıldıkça azalır. Bu nedenle üzüntü ve sevinçlerimizi paylaşalım” diye konuştu.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ MESELEMİZ
Eğitimin en önemli meseleleri olduğunu söyleyen ve konu ile yakından ilgilendiğini ifade eden Kaymakam Kubilay “Çerkezköy’de göreve başladıktan sonra eğitim kurumlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. İnşallah hep birlikte el ele vererek eğitim kurumlarımızı en iyi seviyeye getireceğiz” açıklamasını yaptı.

ÇERKEZKÖY LİSESİ İÇİN UMUT IŞIĞI
Konuşmasının sonunda Çerkezköy Lisesi mezunlarının Çerkezköy Lisesi isminin yaşatılması ile ilgili talebine de değinen Metin Kubilay şunları söyledi: “Çerkezköy’de topyekün bir çalışmanın içerisindeyiz. Eğitim kampusu için çalışmalarımız sürüyor. Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve tüm katılımcılar katkı veriyor. Kampüs projesi gerçekleştirildiğinde orada yeni liseler oluşturacağız. İnşallah bunlardan birinin de adının Çerkezköy Lisesi olacağını ümit ediyorum. Bu kampus projesi ile birlikte okullarımızın da fiziki şartları daha iyi duruma gelecektir.”

MÜZİK EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER
Pilav Günü’nde dönemin Çerkezköy Lisesi ve Ortaokulu’nda görev yapmış idareci, öğretmen ile mezunlar birer konuşma yaparak eski günleri yad ettiler vğe anılarını paylaştılar. Programın sonunda davetliler, Çerkezköy Lisesi mezunlarından Musti’nin sahnesi eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Programda ayrıca davetlilere pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.