Çerkezköy Mart Meclisleri tamamlandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapılırken, bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Çerkezköy Mart Meclisleri tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
04 Mart 2023 Cumartesi 11:51

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.02.2023 gün ve 58272 sayılı İstasyon Mahallesi 206 ada 91 parsel hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesi ile devam etti.

Söz konusu gündem maddesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşünün okunmasının ardından söz konusu talep oy birliği ile kabul edilirken, gündemin ikinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58300 sayılı muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda çalışmaların devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Belediye Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58303 sayılı Belediye hisseleri hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda 2 adet hisse satışının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58304 sayılı Atık Toplama Sistemi Yönetmeliği ile yine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58305 sayılı Bağımsız Atık Toplayıcıları Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşleri doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Mart ayı Meclis toplantıları sona ererken, Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının 3 Nisan Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacağını belirterek, oturumu kapattı.

İLK OTURUMDA  NE OLMUŞTU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Meclis Salonunda yapılan, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda ise şunlar olmuştu:

“İlk oturumun  açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Depremin meydana gelmesinin ardından gerek sanayiciler, gerek OSB’ler, gerek Ticaret ve Sanayi Odası, gerek vatandaşlar büyük bir dayanışma örneği gösterildiğini kaydeden Başkanımız Akay, “Herkes yardım için seferber oldu. Çerkezköy Kaymakamlığı koordinesinde herkes afet bölgesi için yardıma koştu. Yardım seferberliğinde 3 bin 470 vatandaşımız Belediyemize gelerek afet bölgesine gönderilmek üzere yardımlarını teslim ettiler. Bu büyük seferberliğe katılan, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Bu süreçte hem Çerkezköy Belediye bütçesinden (Yaklaşık 2.5 milyon TL) hazırladığımız çeşitli yardımları hem de vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği yardımları afet bölgesine Kaymakamlığımız koordinasyonunda ulaştırdık” dedi.

Akay’ın konuşmasının ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından AK Parti Grubu adına Adem İçli, MHP Grubu adına Koray Önsel ve İYİ Parti Grubu adına Dilek Köksal söz alarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilediler ve milletimizin bu tür acıları bir daha yaşamaması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 10.02.2023 gün ve 57358 sayılı banka hesapları hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 15.03.2023 gün ve 57591 sayılı konutların depremzede vatandaşlarımıza tahsisi görüşülerek Belediyemize ait 17 adet boş dairenin deprem bölgesinden kentimize gelen ailelere tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 23.02.2023 gün ve 58077 sayılı boş ve dolu kadrolarda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Boş ve dolu kadrolarda derece değişikliği yapılmasın kabul edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.02.2023 gün ve 58272 sayılı İstasyon Mahallesi 206 ada 91 parsel hakkındaki müzekkeresi ve yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58300 sayılı muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Belediye Meclis gündeminin altıncı maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58303 sayılı Belediye hisseleri hakkındaki müzekkeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58304 sayılı Atık Toplama Sistemi Yönetmeliği ile yine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 24.02.2023 gün ve 58305 sayılı Bağımsız Atık Toplayıcıları Yönetmeliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.