ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 103. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de coşkuyla kutlandı.

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Mayıs 2022 Perşembe 22:06

Çerkezköy’deki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 10.30’da Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Emrah Baran tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde bulunan Çim Saha’da devam etti.
PROTOKOL HALKIN BAYRAMINI KUTLADI
29 Ekim Spor Kompleksi’ndeki Çim Saha’da kutlamalar Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tören alanında bulunan öğrencilerin ve halkın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlaması ile başladı.
HALK OYUNLARI OYNANDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Emrah Baran tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirildi. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi Trakya Yöresine ait halk oyunlarını oynadılar.
GÖSTERİLER YAPILDI
Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sahnelenen taekwondo ve güreş gösterisinin ardından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından solo müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından İzmir Yöresine ait halk oyunları ile Karadeniz Yöresine ait halk oyunları sahnelendi.
ÖDÜL TÖRENİ İLE PROGRAM SONA ERDİ
Halk oyunlarının oynanmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Çerkezköy genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Ödül töreninin ardından 29 Ekim Spor Kompleksi’ndeki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.