Çerkezköy’de 23 Nisan çoşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy’de 23 Nisan çoşkuyla kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
23 Nisan 2022 Cumartesi 20:37

Hükümet Konağı önünde sabah 10.30’da çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, 29 Ekim Spor Kompleksindeki stadyumda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalarda, Çerkezköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okundu. Ardından kutlamalar 29 Ekim spor Kompleksi’nde devam etti.

Programda 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili bir konuşma yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “ 23 Nisan günü Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli iradenin tutsak edilemeyeceği bütün dünyaya ilan edilmiştir. Özünde yiğitliğin, fedakarlığın, sabrın ve cesaretin mayası olan milletimiz, bu ölümsüz değerlerine alın terini de katarak Milli Kurtuluş Mücadele’sini zaferle sonuçlandırmış ve Egemenliğin millete ait olduğu yönetim sistemi olan Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edilmişti. 23 Nisan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük kıymetlilerimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiş dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak dünya çocuklarının günü olmuştur. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımız, bayramınızı kutluyorum. Bu aynı zaman biz büyüklerin, anne babaların, öğretmenlerinde bayramı. Çünkü sevgili çocuklar sizler bayram yapıp mutlu olduğunuzda bizim gönüllerimizde baharlar gelir. Biz büyükleriniz, gözlerinizdeki o bayram sevinci hiç dinmesin, yolunuz hep açık olsun diye çabalar dururuz. En büyük derdimiz sizlere iyi bir gelecek hazırlamak. Gelecekte Türkiye’yi omuzlayacak, yönetecek olanlar bugünün çocukları ve gençleridir. Her alanda gelişmiş bir Türkiye'yi inşa etmek için şu an eğitim sürecinde olan çocuklarımıza köklü duygular, medeniyet değerlerimizden beslenen idealler edindirmemiz gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” şiarıyla Teknofest kuşağı olarak Yarınki Türkiye, sizlerin canlı, cesur, bilgili bakışlarındaki ışıltılarda parlamalıdır. Çocuklarımız ve gençlerimiz, milletin canlı atılım gücünü, bitmeyen heyecanını, tükenmeyen enerjisini ifade etmektedir. Onlar kalbimizin gönlümüzün ışığıdır. Bu ışık kuşkusuz yolumuzu eğitimle aydınlatacaktır. O nedenle cehaletten beslenen şiddeti, şiddetten medet uman cehaleti ortadan kaldırmak için ruhumuzu, kalbimizi aydınlatan bu ışık çoğaltılmalıdır. Milletimizin birlik ve beraberliği, yaşadığımız coğrafyada devletimizin bekası için sizlerin sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğine inancım tamdır. Sizlere düşen görev bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade eden, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Geleceğimizin emanetçileri siz çocuklarımızın, vatanını ve milletini seven, bayrağına sahip çıkan ve manevi değerlerle en üst düzeyde donanmış bireyler olarak hayata atılmanız bizlerin en büyük temennisidir. Memleketimin gökyüzünde gündüzleri dahi parlayabilecek kadar kuvvetli bir ışığınız olduğuna inancım sonsuz. Feda edebileceğimiz tek bir yıldızımız dahi yok. Bayramınız kutlu, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

Azize Şahap Bozkurt Anaokulu öğrencilerinin şiir ve ront gösterilerinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilköğretim okulları arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

KAYMAKAM DURU KONUŞMA YAPTI

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, yaptığı konuşmada “ 23 Nisan günü küllerinden yeniden doğarak şahlanıp, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek dünya tarihinin en büyük destanı olan Kurtuluş Savaşı’nın kazanan bir milletin temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür. TBMM’nin açılması ile milli irade egemen kılınmıştır. Milli egemenlik milleti yöneten gücün, milleti temsil eden temsilciler aracılığıyla milletin elinde olmasını ifade eder. 23 Nisan 1920’de ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla Müslüman necip büyük Türk milleti, Anadolu topraklarında üniter, bağımsız ve milli devletiyle sonsuza kadar yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Kurtuluş destanımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan gününü bayram olarak armağan ederken, onlara hem 23 Nisan gününün anlam ve önemini düşündürerek idrak etmelerini istemiş hem de onların geleceğimizin ve bağımsızlığımızın teminatı olduklarını göstermek istemiştir. Ayrıca bu bayramı sadece Türk çocuklarına değil dünya çocuklarına da armağan ederken dünya barışının teminatının yine çocuklar olduğunu göstermiştir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefakar, cefakar ve cesur ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini, milli mücadele kahramanlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, kutsal Anadolu topraklarında şuurlu, bilinçli, inançlı nesillerin her daim varlığını diliyorum. Bu cennet vatan topraklarında çocuklarımızın sonsuza kadar nice bayramlar yaşamalarını Mevla’mdan niyaz ediyorum” dedi.

Metin Seçkin Ortaokulu "Jimnastik Grubu” öğrencilerinin sergilediği gösterinin ardından Metin Seçkin Ortaokulu çocuk korosu, şarkılar seslendirdiMetin Seçkin Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin zeybek ve Tekirdağ yöresine ait halk oyunlarını sergilemesinin ardından kutlamalar sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.