Çerkezköy’de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlandı

Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli anma ve kutlama programları düzenlendi

Çerkezköy’de Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Mart 2021 Perşembe 14:55


Çerkezköy Şehitliği’nde saat 09.30’da başlayan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Piyade  Kurmay Albay Yasin Aytekin, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ
   Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çerkezköy Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği çelenklerinin Çerkezköy Şehitliği’ne sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Tank Yarbay Fuat Yurtseven tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirildi. Ardından Belediye Başkanımız Vahap Akay, protokol üyeleri ile birlikte Çerkezköy Şehitliği’ndeki ebedi istirahatlerinde yatan şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı ve şehitlerimiz için dua ettiler. 
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
   Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen törenin ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaparken, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Tank Yarbay Fuat Yurtseven 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bir sunum yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.
   Ödül töreninin ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Anma Programı Halit Narin Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan Koro’nun söylediği birbirinden güzel türküler ile sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.