‘Çerkezköy’de Spor’ kitabı için tanıtım toplantısı yapıldı

‘Çerkezköy’de Spor’ isimli kitabın tanıtımı için Çerkezköy Belediyesi Meclis Salon’unda program düzenlendi. Tanıtım programında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Sağlıklı bir nesil oluşturmanın yolu spordan geçer. Bu yapılan çalışmayla ilçemizde sporla ilgili geçmişten günümüze yapılanları ortaya koyup, yapmamız gerekenleri belirlemeye çalıştık. Özellikle spor alanında yapılması gerekenleri belirlemek ve yeni bir vizyon oluşturmak amacındayız. Sporun Çerkezköy’de gelişmesini sağlamak, göçlerle sürekli büyüyen ilçemizde hemşericilik bilincinin artmasına katkı sağlamak en büyük hedeflerimizdendir” dedi

‘Çerkezköy’de Spor’ kitabı için tanıtım toplantısı yapıldı
14 Mart 2014 Cuma 07:34

KİTAP TANITIMI MECLİS SALONUNDA YAPILDI
Çerkezköy Belediye Meclis Salon’unda düzenlenen programla ‘Çerkezköy’de Spor’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Çerkezköy Belediyesi tarafından spora teşvik amacıyla hazırlanan kitap için saat 14.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Gökhan İnce, Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, İlçe Sağlık grup Başkanı Olcay Palak, Özel Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Ayhan Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, beden öğretmenleri, Çerkezköyspor takımının eski yöneticileri ve Çerkezköyspor takımına emek verenler katıldı.
ÖNEMLİ BİR KAYNAK BIRAKMAYI HEDEFLEDİK
Düzenlenen tanıtım programında konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy’de bu güne kadar çeşitli spor dallarında elde edilen başarıların anlatıldığı bir kitap oluşturduklarını ifade ederek, “Bu kitap ile gelecek nesillere sportif anlamda dersler çıkarabilecekleri bir kaynak bırakmayı hedefledik. Çerkezköy’de Spor isimli bu kitap, yaşayanlara ve gelecek nesillere spor alanında önemli bir kaynak teşkil edecektir. Belgesel özellikli bilgileri kapsayan bu eserin Çerkezköy açısından spor alanında yapılan en kapsamlı araştırma olduğunu da özellikle belirmek isterim. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesinde büyük emek veren Gazeteci Gökhan Babayiğit’e ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BU KİTAP İLE SPORA BAŞLAYACAK GENÇLERİMİZ OLACAKTIR
Ülkemizde bütün spor dallarına yeterince önem verilmediğine değinen İnce, “gerekli modern tesislerin kurulduğunu söylememiz çok zor. İlçemiz açısından da benzer zorlukları yaşıyoruz. Ancak, bu çalışmanın Çerkezköy’de spor konusunda yapılacak daha önemli çalışmalara ve yatırımlara ışık tutacağına inanıyoruz. Çerkezköy’de Spor kitabının, geçmişten günümüze ve geleceğe Çerkezköy’de spor etkinliklerinin şeklini oluşturacak. Bu eseri okuyarak çeşitli spor faaliyetlerine başlayacak gençlerimiz olacaktır. Şayet gençlerimiz bu eserden ilham alarak spora başlayacak olurlarsa, kendilerini geliştirirlerse ve yeni yatırımlara başlanır ise arzulanan hedefe ulaşılmış olunacak” dedi.
YENİ BİR VİZYON OLUŞTURMA AMACINDAYIZ
Gökhan İnce’nin ardından kitap hakkında görüşlerini bildiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise, “Çerkezköy’ün nüfusu son yıllarda hızla arttı. Sağlıklı bir nesil oluşturmanın yolu spordan geçer. Bu yapılan çalışmayla ilçemizde sporla ilgili geçmişten günümüze yapılanları ortaya koyup, yapmamız gerekenleri belirlemeye çalıştık. Özellikle spor alanında yapılması gerekenleri belirlemek ve yeni bir vizyon oluşturmak amacındayız. Sporun Çerkezköy’de gelişmesini sağlamak, göçlerle sürekli büyüyen ilçemizde hemşericilik bilincinin artmasına katkı sağlamak en büyük hedeflerimizdendir” ifadelerini kullandı.
SANAYİ KURULUŞLARININ DESTEK VERMESİ GEREKİYOR
Ali Ertem konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Sanayi kuruluşlarının spora destek vermesi gerekiyor. Destek verilmediği taktirde büyük başarılara ulaşmak imkansızdır. Eğer sportif anlamda başarı istiyorsak kuruluşları da bu işin içine sokmak gerekiyor. Sanayi kuruluşları bu işin içinde olmaz ise büyük başarılar beklemek imkansızdır. Tabi ki devlet ve yerel yönetimler de destek vermelidir. Özellikle altyapı ve tesisleşme noktasında destek verilmelidir. Ancak Çerkezköy’e baktığımızda Türkiye’nin en önemli OSB’sine sahibiz. Kimlerin bu işe el atması gerektiği de ortadadır. Çünkü o işletmelerde çalışan insanların evlatları spor yapacak. Devletimiz tesisleşme çalışmalarına şehir merkezlerinden başladı. İnşallah ilçelere de sıra gelecektir. Gençlerimizi sporun her dalına yönlendireceğiz. Müesseseler işin içine girmeden başarı beklemek mümkün değildir. Bu nedenle tüm sanayi kuruluşlarımızdan spora destek vermelerini istiyorum”
ANILARINI PAYLAŞTILAR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in konuşmasını tamamlamasının ardından toplantıya katılan Çerkezköyspor’a emek veren bazı isimler kitapla ilgili görüşlerini ve anılarını paylaştılar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
sanayi kuruluşlarına çok yükleniliyor. madem böyle bir proje vardı da niye seçimi beklediniz? okul yapılacak koş sanayiye, hastane yapılacak koş sanayiye, şu lazım koş sanayiye bu lazım koş sanayiye e çerkezköyü yönetmekten sorumlu olanlar nerede? hani milli eğitim müdürü? kaymakam? ve diğer mülki erkan nerede? sesleri çıkmaz ama topu sanayiciye atıyorsunuz.adamlar çerkezköylülere iş verip zaten çerkezköyü var ediyor birde hobilere maddi destekmi sağlasınlar? yapmayın.