ÇERKEZKÖY'ÜN GIDA ENVANTERİ ÇIKARTILIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni oluşturmaya başladığı 'Gıda Güvenliği Sistemi' kapsamında Çerkezköy'deki gıda işletmeleri envanteri çıkartılıyor. Çerkezköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri fırınlar, un ve unlu mamül üretim yerlerinin sayıları, üretim kapasitesi ve üretim miktarlarını tesbit etmeye başladı

ÇERKEZKÖY'ÜN GIDA ENVANTERİ ÇIKARTILIYOR
31 Ocak 2013 Perşembe 08:57

Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 25 Şubat 2013 tarihine kadar Çerkezköy'ün gıda envanterini çıkaracak. Çıkarılacak envanter bilgileri Gıda, Tarım ve Hayvanclılık Bakanlığı'nın Gıda Güvenlik Sistemi altında kaydedilecek.
GIDA ENVANTERİ ÇIKARTILIYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen yıl oluşturmaya başladığı 'Gıda Güvenliği Sistemi' ile ilgili düğmeye basıldı. İl ve İlçe Müdürlükleri, bulundukları bölgelerin gıda envanterini çıkarıyor. Çerkezköy Gıda, Tarım ve Hayvanclıkı Müdürlüğü'de Çerkezköy'deki gıda envanterini çıkarmaya başladı. 25 Şubat 2013 tarihine kadar devam edecek envanter çalışmaları kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvnaclıkı Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekipleri un ve unlu mamül üretimi yapan işyerlerinin tespitini yapacak. Tarım Müdürlüğü ekipleri Çerkezköy'deki fırın, pastane, simit üretimi yapan un ve unlu mamül işletmelerini tek tek kayıt altına almaya başladı. Söz konusu işletmeler, sayıları, üretim kapasiteleri ve üretim miktarları bakımından ayrı ayrı tespit ediliyor. Gıda Tarım ve Hayvanclıkı İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Bakanlığın talimatı kapsamında Çerkezköy'ün 'Gıda envanteri'ni çıkardıklarını söyledi.
GIDA GÜVENLİK SİSTEMİ NEDİR?
Gıda Tarım ve Hayvanclıkı Bakanlığı, 'Daha sağlıklı ve güvenli gıda üretme' doğrultusunda ülkemizde 'Gıda Güvenliği Sistemi'ni oluşturduğu belirtildi. Gıda Güvenliği Sistemi ile  gıdaların amaçlanan kullanımına uygun olarak hazırlanması ve tüketildiğinde tüketicilere zarar vermemesi hedefleniyor. Gıda kaynaklı hastalıklara neden olan biyolojik, fiziksel ve kimyasal etkenleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve son tüketiciye sunulması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, bu sistemle tüm işletmeleri sürekli kontrol altında tutacak. Güvenli gıda ise her türlü bozulma ve bulaşmaya yol açan etkenden arındırılarak tüketime uygun hale getirilmesi için de bu sistem sayesinde çalışmalar yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.