CHP’den engellilere ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı ve İl Genel Meclis Üyeleri Engelliler Haftası sebebiyle Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti

CHP’den engellilere ziyaret
07 Aralık 2010 Salı 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı ve CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Engelliler Haftası sebebiyle Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Ali Karaca ile görüştü. Ziyarete İl Genel Meclis Başkan Vekili Zeki Gürcün, Çerkezköy İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler,  Saray İl Genel Meclis Üyesi Nedret Özer, Şarköy İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz, Kapaklı CHP Belde Teşkilat Başkanı Kenan Seçkin, Başkan Yardımcısı Şevket Doğrukalp, Kadın kolları Başkanı Fikriye Çelikel, Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Delikaya ve CHP’li üyeler katıldı. Ziyaret esnasında engelli vatandaşların sıkıntıları hakkında bilgi alan İl Genel Meclis Üyeleri ve CHP Belde Teşkilatı üyeleri, engelli vatandaşlara sadece bir gün değil her gün destek olunması gerektiği mesajını verdi.
    İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, İl Özel İdaresi olarak konuya el atacaklarını dile getirirken "Köylerdeki engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarımız var. Bunu en kısa zamanda halledip, bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" ifadesini kullandı.

POZİTİF AYRIMCILIK ŞART
    Dernek Başkanı Ali Karaca da İl Özel İdaresi’nin çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek "Engellilere pozitif ayrımcılık şart. Sadece bir gün değil her gün destek olunmalı. Çünkü biz diğer derneklerden farklıyız. İhtiyaçlarımız ve sorunlarımız diğer derneklere göre çok farklı ve daha fazla. Maddi açıdan da sıkıntı yaşayan birçok engelli vatandaş var" dedi ve örneğin bir tekerlekli sandalyenin yürüme engelli bir vatandaşın eli ayağı olduğuna dikkat çekti. Şarköy İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Yılmaz da Sakatlar Derneği’nin yükünün diğer derneklere oranla daha ağır olduğunu kaydetti.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
    Ziyarette konuşan İl Genel Meclis Başkan Vekili Zeki Gürcün de engellilere yönelik çeşitli çalışmalarının olduğunu söyledi ve "Biz seçilmişler olarak her zaman yanınızdayız ve elimizden geleni yapmaya hazırız. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına çeşitli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
    Ziyaret esnasında duruma farklı bir açıdan yaklaşan Sami İkizler engeli olmayan vatandaşlara engellilerin gözünden bakmayı öğretecek bir çalışma yapıldığı takdirde engelli vatandaşlar için hayatın daha kolaylaşabileceğini savundu.

TOPLUM SİZİ KUCAKLAMAK ZORUNDA
    Engelli vatandaşların yaşadığı çeşitli sorunların dile getirildiği ziyarette, Başkan Ali Karaca kaldırım, yol gibi hizmetler konusunda yönetimlere iş düştüğünü hatırlatarak, "Birçok engelli vatandaşımızın farklı farklı sorunları var. Yönetimlerin bunları düşünmesi gerekli" dedi ve Kapaklı Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarının olduğunu kaydetti. Ziyarette engelli vatandaşların iş imkanları hakkında da konuşulurken, İl Genel Meclis Üyeleri dernekte bulunan engellilere "Toplum sizi kucaklamak zorunda" ve "Kendinizi asla toplumdan soyutlamayın" mesajı da verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.