CHP’nin ilk durağı OSB oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayları, seçim süreci çalışmaları kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

CHP’nin ilk durağı OSB oldu
07 Mart 2014 Cuma 07:56

PARTİLİLERİ MEHMET ÖZDOĞAN KARŞILADI
Önceki gün saat 10.00’da ilk olarak ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer yer alırken, CHP heyetini ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan karşıladı.
BELEDİYEYİ ANDIRAN BİR PAYIMIZ VAR
Partililerin ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Mehmet Özdoğan, seçim sürecinde tüm adaylara başarı diledi. Sanayi kurulularına ve bölgeye hizmet götüren bir yapılarının olduğunu kaydeden Özdoğan, “Bizim de belediyeyi andıran bir yapımız var. ÇOSB, Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri” dedi.
VATANDAŞ MARTTAN SONRA BÜYÜKŞEHRİN FARKINDALIĞINI GÖRMEK İSTEYECEK
Kadir Albayrak da, partililer adına kendilerini ağırladıkları için Özdoğan’a teşekkür ederken, ardından Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçişi ile ilgili konuştu. İlgili yasanın, vatandaşlara iyi anlatılmadığını savunan Albayrak, “Bu oluşumda en isabetli karar Kapaklı’nın ilçe olmasıdır. Bizim Büyükşehir Yasası’nı çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Tekirdağ’ın 257 köyü var, bunların statüsü bir gecede değişti, beldeler kapandı. Bu sebeple, köy muhtarlarıyla koordinasyon toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. Çünkü Mart’tan sonra vatandaş büyükşehrin farkındalığını görmek isteyecek. Hizmetlerin aksamadan yürümesi için hemen icraata başlamak gerekiyor. Bizim de çalışmalarımız bu yönde” diye konuştu.
Albayrak, büyükşehir yapısının tam anlamıyla oturana kadar, kendileri de dahil olmak üzere siyasi rant düşünülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bölge milletvekillerinin, büyükşehrin ortak hedefleri konusunda tek ses olması lazım” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALARIN FAYDASINI ÇERKEZKÖY’DE GÖRDÜ
Ziyarette konuşan Vahap Akay, ÇOSB’nin altyapı çalışmalarının ne kadar kuvvetli olduğunu ve bunu gördüklerini ifade ederken, “Bu çalışmaların faydasını Çerkezköy de gördü. ÇOSB’nin bu duruşu Çerkezköy’ü marka yaptı” dedi. Akay ayrıca, bu düzenlemenin, çevre kirliliğini önlemek amacıyla bir an önce Veliköy’de de yapılması gerektiğinin de altını çizdi.
ERGENE NEHRİNİN KİRLİLİĞİNE DE DEĞİNİLDİ
Ziyaret esnasında, Tekirdağ’ın sanayi potansiyeli de konuşulurken, çarpık sanayileşmenin önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Özdoğan, “Tekirdağ bir sanayi şehri, bunu görmemiz lazım. Muhakkak artıları var ancak bu durum beraberinde problemleri de getiriyor. Bizim temel amacımız çarpık sanayileşmenin önüne geçmek. Şu an bölgemizdeki fabrikaların atıklarının tümü kontrol altında. Ayrıca, bizim bölgemiz kadar temiz ve kaliteli enerji veren bölge yok” şeklinde konuştu. Ziyarette ayrıca, Ergene Nehri’nin kirliliğine de değinilirken, konuyla ilgili konuşan Özdoğan, “ÇOSB dışındaki tesisler bir arada olsaydı, Ergene bugün bu durumda olmazdı” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.