Çinli BYD oto Çerkezköy’e yatırım yapacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobil üreticiliğinde öncü olan Çinli Build Your Dreams (BYD) firmasının Çerkezköy’e yatırım yapacağını söyledi.

Çinli BYD oto Çerkezköy’e yatırım yapacak
13 Aralık 2010 Pazartesi 00:00

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir toplantıda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün elektrikli otomobil üretimiyle dikkat çeken BYD firmasının Çerkezköy’e yatırım hazırlığı içinde olduğunu açıkladı.  BYD Auto Genel Müdürü Henry Lee geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, araçlarını Avrupa'da satacakları ilk ülkenin Türkiye olacağını ve  gelecek talebi değerlendirip gerekirse Türkiye'de üretime gireceklerini söylemişti.

TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK
    Türkiye’nin, dünyada her geçen gün artan itibarı ve istikrarlı ekonomisiyle, dünyanın en dikkati çeken ülkelerinden birisi olduğunu vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: '' BYD firması, Çerkezköy'de yatırım hazırlığı içinde. Türkiye otomotivde artık 'Üretim üssü' olma yolundadır. Biz ülkemizi bir yatırım cenneti haline dönüştürmek, otomotiv gibi kritik sektörlerdeki yetkinliğimizi artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

TEK ŞARJLA 400 KM
    BYD firması elektrik ile çalışan e-6 modelini, Detroit Otomobil Fuarı’nda daha gerçekçi teknik verilerle görücüye çıkarmıştı. Sıradan bir prizden 8 saatte bataryaları dolan Çin yapımı e-6’nın menzili tek şarjla 400 km’yi buluyor. Merkezi Hong Kong’da bulunan Çin otomobil üreticisi BYD (Build Your Dreams) tarafından geliştirilen yeni elektrikli otomobil, 5 kişinin rahatça yolculuk edebileceği iç mekâna ve büyük bir bagaja sahip bulunuyor. Aracın bataryası ise arka koltuğun altında. BYD şirketi Çin hükümeti nezdinde de ülke çapında bir saatte dolum yapan hızlı şarj istasyon ağı kurulması konusunda lobi yapıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.