Çocuk oyuncağı benzetmesi!

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantıları tamamlanırken, Meclis toplantısının ikinci oturumunda 7 milyonluk ek bütçe talebi, tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP’li Meclis Üyeleri daha önce 2 milyonluk ek bütçe talebinin Meclise geldiğini belirterek, “Bir defa 2 milyon TL’lik bütçe artırımı yaptık. Bu defa arttırmayacağız. Bu çocuk oyuncağı değil. İkide bir arttırma olmaz. Düzenli planlama yapılsın” diyerek karşı çıktılar

Çocuk oyuncağı benzetmesi!
07 Ekim 2013 Pazartesi 08:12

MECLİS’TE KATILMAMA REKORU KIRILDI!
Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı’nda toplanan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumuna Meclis Üyeleri Bülent Uğraş, Faruk Bal, Asuman Azak, Hasan İşcan, Ahmet Avcı, Mehmet Yıldırım, Zafer Erdağ, Ziya Osmanoğlu, Halil Demirkıran katılmazken ilk olarak Meclis toplantısının ikinci gündem maddesinde yer alan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi'nin Gazi Osman Paşa Mahallesi 920 ada 2 parselde bulunan ve Türk Hava Kurumu Hizmet Binası yapılması şartı ile THK'ye tahsis edilen parselin vasfının spor alanından resmi kurum alanına çevrilmesine ilişkin talep görüşülerek, İmar  Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
OY ÇOKLUĞU DÖNEMİ GELDİ
Ardından Belediye Meclisi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 290 sayılı 6. Etap İlave Sanayi Bölgesi'nin revizyon imar planları hakkındaki müzekkeresini görüşen Belediye Meclisi söz konusu talebi oy çokluğu ile kabul ederken, oylamada 4 CHP’li Meclis Üyesi Hayır, 1 CHP’li Üye çekimser ve AKP ile DP’liler ise Evet oyu kullandı.
DOP VE KOP KESİNTİLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide söz konusu sanayi bölgesinde yapılan revizyon imar planında enerji hatları, doğalgaz hatları vs. nedeni ile DOP ve KOP kesintilerinin %50’ye yakın olduğu ve vatandaşın mağdur edildiği belirtilerek, bu kesintilerin %40 civarında olması gerektiği belirtildi. Bu oranı yakalamak için Mesleki ve Teknik Eğitim Alanı’nın kaldırıldığı, spor alanlarında kısıntıya gidildiği ifade edildi. Bilgi verilmesinin ardından konuşan CHP Meclis Üyesi Aktaş Güler, kendilerinin yeşil alan ve Mesleki ve Teknik Eğitim Alanı’nın kaldırılmasına karşı olduğunu belirterek, hak sahiplerinin bu planlamaya askı süresinde itiraz edebileceklerini fakat etmediklerini belirtti.
EK BÜTÇE TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ
Karşılıklı görüşlerin açıklanmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildikten sonra gündemin 4. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 7 milyon TL'lik ek ödenek talebinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili karşılıklı görüşlerin açıklanmasını isteyen Belediye Başkanı Ali Ertem ilk olarak sözü AKP’li Aynur Düzgünel’e verdi.  Belediye’nin yaptığı yatırımların fazlalığından dolayı ek bütçe talebinin geldiğini ve bunun borçlanma olmadığını belirten Düzgünel, 7 milyon TL’lik ek bütçenin yapılmasını uygun gördüklerini ifade etti.
SEVİL SERT ÇIKTI!
Bunun üzerine CHP’li Yüksel Sevil, daha önce 2 milyonluk ek bütçe talebinin Meclise geldiğini belirterek, “Bir defa 2 milyon TL’lik bütçe artırımı yaptık. Bu defa arttırmayacağız. Bu çocuk oyuncağı değil. İkide bir arttırma olmaz. Düzenli planlama yapılsın” çıkışında bulundu.
ELBETTE ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL
Bunun üzerine Başkan Ertem, “Elbette çocuk oyuncağı değil bütçe. Ondan dolayı Meclis’te görüşülüyor” dedikten sonra Belediye olarak afaki bütçeler hazırlamadıklarını ve yatırımların fazlalığından dolayı ek bütçeye gerek duyulduğunu belirttikten sonra oylamaya geçti. Yapılan oylama sonucunda 7 milyon TL’lik ek bütçe 11 kabul oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.
25 CUMHURİYET ALTINI VERİLECEK
Ek bütçenin ardından gündemin son maddesinde yer alan başarılı sporcuların ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Konu ile ilgili Bütçe Komisyonu raporunun okunmasının ardından engelliler dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda altın ve gümüş madalyalar alarak göğsümüzü kabartan Oğuzhan Genç isimli sporcuya 25 Cumhuriyet Altını verilmesi ve ödül töreninin 29 Ekim’de yapılması oy birliği ile kabul edildi.
BİZLERİ MUTLU ETTİ
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan Oğuzhan Gneç’in kardeşi Ozan Genç, Belediye Meclisi’ne aldığı ödül kararı için teşekkür ederek, “Oğuzhan Genç katıldığı şampiyonalarda hem bizim, hem de Çerkezköy’ün göğsünü kabartmış ve adını duyurmuştur. Böyle bir sporcuya ödül verilmesinin gündeme alınması ve değerlendirilmesi bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.