Çolakoğlu, yağmurlar ilaç gibi geldi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, son günlerde ve Ekim ayında yağan yağmurların bölge çiftçisine geçen yılla kıyaslanmayacak kadar iyi geldiğini ifade etti.

Çolakoğlu, yağmurlar ilaç gibi geldi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Kasım 2023 Çarşamba 11:47

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, geçtiğimiz yıl son baharda yağmur yağmaması nediyle kuru toprağı işleyip sürdüklerini bununda her yönüyle maliyeti arttırdığını ifade ederek, “Bu yıl yaz sezonu çok kurak geçti. Neyse ki, son günlerde aldığımız yağışlar sayesinde ekim sezonumuzu kazasız belasız atlattık. Bu yağmurlar ilaç gibi geldi. Hemen hemen bölgemizdeki bütün çiftçiler ekimlerini tamamladılar.  Artık yağacak olan yağmur ve karı beklemeye başladılar” dedi.

Artan mazot, gübre, yem vb. fiyatları nedeniyle çiftçilerin çok zor günler geçirdiğini belirten Çolakoğlu, tarım yapanında hayvancılıkla uğraşanında çok zor günler geçirdiğini ifade etti.

Ana girdi maliyetlerinde ki, önemli kalemlerin,  ürün fiyatının artışının çok üzerinde arttığını belirten Çolakoğlu “Önümüzü göremiyoruz. Ürünümüze verilen taban fiyattaki artış, gübre, ilaç ve yemdeki fiyat artışını karşılamaktan çok uzak. Mazota verilen destek, mazota  ödediğimiz verginin yanında çok yetersiz kalıyor. Devletimizin  ivedi bir şekilde desteklemeleri  en az iki katına çıkarması gerekiyor. Yoksa bu girdi  maliyetleri nedeniyle çiftçimiz bu işin içinden çıkamaz.

Birde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizden emekli olanlara, son ödenen 5 bin TL emekli desteği verilmedi. Bununda düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.