Çorlu'da asgari ücret mitingi

Çorlu İşçi Komitesi 19 Aralık günü asgari ücretin insanca yaşanabilecek bir düzeye çıkarılması talebi ile bir miting gerçekleştirilecek. Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak miting saat 13.00’de başlayacak.

Çorlu'da asgari ücret mitingi
17 Aralık 2010 Cuma 00:00

Çorlu’da bir araya gelen işçiler asgari ücretin insanca yaşanacak düzeye çıkarılması ve bölgesel asgari ücretin belirlenme girişimlerine karşı miting kararı aldılar. Çorlu İşçi Komitesi’nin örgütlediği mitingin temel gündemlerini asgari ücret ve sendikal haklar oluşturuyor.
 
İŞTEN ATILMA BASKISIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
    Kölece çalışma koşullarına karşı örgütlenme çalışmalarının baskı ve zor yoluyla bastırılmaya çalışıldığını söyleyen işçiler, "Özellikle son dönemde Çorlu’da yürüttüğümüz sendikalaşma çalışmalarıyla birlikte işten atma saldırılarıyla karşı karşıya kalmaktayız" dediler.
    Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantılarının da devam ettiği bir süreçte miting, "Asgari ücret insanca yaşanacak düzeye çıkartılsın!", "’Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!" talepleriyle örgütleniyor.

MİTİNG CUMHURİYET MEYDANINDA
    Mitingin çağrısı ise bildiri dağıtımları ve afiş kullanımıyla yapılıyor. 19 Aralık günü gerçekleştirilecek miting için toplanma yeri Hükümet Konağı karşısında olan Tonguçlar Meydanı saat 12.00 olarak açıklandı. İşçiler buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirecekler ve miting saat 13.00’da başlayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.