ÇOSB dereleri 7/24 takip ediyor

30 yıldır kendi bünyesindeki arıtma tesislerinde Bölge katılımcılarından kaynaklanan atık suları Çevre Kanununa uygun olarak arıtan ÇOSB, bir yandan da denetimlerine devam ediyor.

ÇOSB dereleri 7/24 takip ediyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mart 2021 Pazartesi 11:11

Türkiye’nin örnek planlı kalkınma modelinin hayata geçirildiği bir bölge olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi firmalarıyla üretime devam ederken, aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla da çalışmalarını sürdürüyor.
 
 
Altyapısı sayesinde bölgenin genelini yüzlerce kamerayla takip eden ÇOSB, bölge içinden geçen dereleri de kurduğu ayrı bir sistemle, 7/24 kameralarla takip ediyor. Yeni kurulan kameralarla dereye bölge dışından da olabilecek herhangi bir kaçak atık anındailgili birimlere haber verilebilecek.
 
Bölge içerisindeki yağmur deşarjının yapıldığı derelerin takibini yapabilmek için kurulan sistemle hem ÇOSB Bölge Müdürlüğünün Çevre Biriminde, hem de Scada odasındaanlık olarak takip yapılıyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.