ÇOSB parmak ile gösteriliyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin son 10 yılda yaptığı atılımlar ile Türkiye'nin en gözde sanayi bölgelerinden biri olduğunu ve her platformda parmak ile gösterilen sanayi bölgelerinin başında geldiğini söyledi

ÇOSB parmak ile gösteriliyor
21 Ocak 2013 Pazartesi 08:22

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin son 10 yılda yaptığı gerek altyapı ve gerekse üstyapı yatırımları ile Türkiye'nin en gelişmiş ve modern sanayi bölgelerinden biri olduğunu kaydeden, "Yıllardır Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne gerek altyapı, gerekse üstyapı olarak birşey yapılmamıştı. Müteşebbis Heyetin kalkması ve sanayicilerin işi üstlenmesi ile birlikte bölgemize birçok yatırım yapıldı. Elektrik hatlarının yer altına alınması, tüm altyapı hizmetlerinin eksiksiz götürülmesi, çevrim santrali, kesintisiz ve temiz enerji verilmesi vs. gibi hizmetlerin sunulması ile birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tüm Türkiye'de parmak ile gösterilen organize sanayi bölgelerinden biri oldu" dedi.
BİZDEN FAZLA YAPAN YOK
AMA BİZİ TAKİP EDEN ÇOK
"Yapılan hizmetler ortada, herkes takdir ediyor" diyen ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Tüm Türkiye'deki organize sanayi bölgelerine baktığınızda bizden fazla birşey yapan yok ama bizi takip eden, yaptıklarımızı yapmaya çalışan çok. En gelişmiş sanayi bölgesinde neler varsa, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde de onlar var. Bizim hiçbir bölgeden eksiğimiz yok, hatta fazlamız bile var" diye konuştu.
UCUZ ENERJİ VERİYORUZ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimine devam eden sanayi kuruluşlarının elektriği %10, doğalgazı ise ÇOSB dışındaki sanayi kuruluşlarına göre %11 daha ucuz kullandıklarını belirten ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Botaş'ın uygulamaya koyduğu sisteme göre aylık elektrik faturası 250 bin TL'nin altında olanlar doğalgazı farklı fiyattan, 250 bin TL'nin üzerinde olanlar ise farklı fiyattan ve daha ucuz kullanıyor. Biz de ÇOSB olarak Botaş'tan doğalgazı toplu alıp, kendimiz sattığımız için sanayicimize doğalgazı daha ucuz verme imkanına sahip oluyoruz. Hem doğalgazın,hem elektriğin dışarıya göre daha ucuz olması bölge sanayicimiz için büyük avantaj" açıklamasını yaptı.
ISLAH OSB ADIMLARININ ATILMASI GÜZEL
Yeni kurulan Islah Organize Sanayi Bölgelerinin ilk başta sancılı olacağını fakat ilerde buraların kazanacağını belirten ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Organize Sanayi Bölgesi oldum demekle hemen OSB olunmuyor. Altyapı, üstyapı, arıtma tesisleri ve diğer hizmetlerin tamamlanması, sanayiciye kaliteli ve sorunsuz hizmet sunulması gerekiyor. Organize Sanayi Bölgeleri dışında kalan sanayilerin disiplin altına alınması, kontrolünün sağlanması için Islah Organize Sanayi Bölgeleri çalışması gerekli bir çalışmaydı. Bu yönde adımların atılması bölgemiz için sevindirici bir gelişme.
BİLGİ VE BİRİKİMİMİZİ PAYLAŞIRIZ
Bu adımların atılması, Tekirdağ Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'nın bu işi sahiplenmesi, bu işe inanması ve canla başla çalışması çok güzel. İnşallah bu çalışmalar önümüzdeki dönemde meyvelerini verir ve bu Islah Organize Sanayi Bölgeleri bir Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ayarında olur, sanayiciler ve yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelirler. Bu noktada bize bir görev ve sorumluluk düşerse bilgi ve birikimlerimizi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak paylaşmaya hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.