ÇTSO basın mensuplarını ağırladı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Mangır, Ali Çolak, Bünyamin Fırat, Özgür Sönmez, Sedat Çolak, Ümit Süthan, oda genel sekreteri Hakan Gel bölgemizde görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

ÇTSO basın mensuplarını ağırladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Aralık 2022 Cumartesi 11:37

Kahvaltıda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “ 2023 yılı için güzel dilek ve temennilerimiz var. Buradan basının önemine dikkat çekmek istiyorum. Basın geleceğimiz için çok önemlidir. Ayrıcı basın gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi açısında da önemlidir. Zaman zaman da bizlerin hataları varsa bu hataların da hızlı bir şekilde düzeltilmesi için büyük rol oynadığını biliyoruz. Basın mensuplarımızın yapıcı eleştirilerini her zaman dikkate alırız. Hep birlikte güzel bir yıl diliyorum” dedi.

Çetin, ÇTSO bünyesinde Yüksek İstişare Kurulunu da şekillendirileceklerini belirten bir açıklama yaptı.

Kahvaltıda birlik mesajı veren Çetin, “ 80’li yıllarda Çerkezköy ve Kapaklı ilçemizin 12 bin 500 nüfusu vardı. Fabrikalar kurulmaya başladığında buranın nüfusunun 50 binlere ulaşacağı söylenmişi. Şuan da Çerkezköy’ün Kapaklı ile birlikte 400 bin nüfusu var. Bölgemizde 4 OSB’nin de odamız üyesi olması, onların da bu birlikteliğin içerisinde olması, geleceği kurgularken onların da büyük rol alması bizi daha da heyecanlandırıyor. Yüksek İstişare Kurulu, diğer STK’lar ve yerel yönetimlerle beraber inşallah önümüzdeki aylarda bir araya geleceğiz ve bölgemiz ile ilgili olarak makro planların oluşturulması ve gelecekte nasıl bir bölge istiyoruz, bununla ilgili çalışmaları hep beraber yapacağız. El birliğiyle bölgemizin yaşanacak bir bölge olması için çalışacağız. Birlikte hareket etmek çok önemlidir” dedi.

Kapaklı ve Çerkezköy’de bulunan 190.7 hektarlık alanın, Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesi kararına ilişkin soruyu cevaplayan Çetin, bu konuyla ilgili hiçbir bilginin olmadığını ve alanın sadece Özel Endüstri Bölgesi ilan edildiğini kaydeden Çetin, “ Ne yapılacağı ve ne edileceği ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Ama burasının yeni olmadığını biliyorum. Ya oyun kurucusu ya da kurulan oyunda figüran olursunuz. Orası davulla zurnayla geldi. Bir anda olmadı. 4-5 yıldır, hatta 6 yıldır orasıyla ilgili bazı planlamaların yapıldığı bölgemiz tarafından biliniyordu. Ben neden makro planlardan bahsediyorum? Bölgeyle ilgili yapılmış büyük planlar olması lazım ki itirazınız haklı olsun. Eğer burası İkitelli Organize Sanayi Bölgesi için yapılıyorsa yanlış, çünkü bizim buradaki sanayimizin bu yere gerçekten ihtiyacı var. Ama bu, planlar üzerinde gösterilmeliydi. Bu plan yapılsaydı, biz itiraz ettiğimizde haklı olurduk. Bizim planımız vardı, bunu sunmuştuk derdik. Bu alanı 4 sanayiye hizmet verecek ek hizmet binaları ya da Küçük Sanayi Sitesi’nin yerleşmesi için biz planlamıştık, ilgili yerlere göndermiştik diyebilirdik. İtiraz yaparken altını doldurmak lazım. Bu alanın, İkitelli OSB’nin gelmesi için kamulaştırılması doğru değil” diye konuştu.

Basın mensuplarının, “Meclis toplantıları basın mensuplarına neden kapatılıyor” diye sorması üzerine ise Başkan Çetin, “ Gazeteci meslektaşınız Şaban Kardeş’te meclistedir. Basın bildirisinin de zamanında size gelmesini veya sizin birebir orada sıcağı sıcağına görmesini bende arzu ederim. Gazeteci arkadaşlarımızı bölge imajını zedeleyecek haberler yaparken biraz daha dikkatli olmasını istiyorum. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşan sahte doktor örneğini verebilirim. Haber yapalım diye bölgemizin üzerine basmayalım. Pirişip pişirip ortaya koymayalım. Bana göre sahte doktor olayının yüzde 65-70’i yanlıştır. Oradan nemalanarak bölgenin üstüne basmak doğru değildir. Yapıcı olalım ve bu bölge bizim bölgemizdir. Haberciliği benden daha iyi bilirsiniz” dedi.

Gazeteciler, Çetin’in bu konuşmasına katılmadıklarını söyleyerek, doğruları bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da kimsenin etkisi altında kalmadan kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Gazetecilerin meclis toplantılarına katıldıklarında alacakları bilgilerle basın birimin ilettiği bilgiler arasında bir fark olmadığını kaydeden Genel Sekreter Hakan Gel de “ Sizlerin bu talebi üzerine diğer odalar ve borsalar ile görüştük. En yakınımız Çorlu ve Tekirdağ’da almıyorlar. Bu neden Çerkezköy’de bu kadar sorun oldu anlayamıyorum. Daha önceki dönemde burada basın birimi yoktu. Sonra basın birimi oluşturuldu. Basın birimi sürekli görev yapmaya başlayınca, yönetim ‘Bizim basın birimimiz var zaten, biz bu haberi servis ediyoruz’ diye düşündü. Sizler neden kurumun kararına saygı göstermiyorsunuz? Siz de ticaret odasının üyesisiniz. Meclis toplantısından çok güzel şeyler de çıkabilir. Ama siz az sadece ve sadece haber yapabilmek adına ya da okunabilmek adına en olumsuzu alıp koymayı tercih ediyorsunuz. Bu sefer odanın yaptığı olumlu şeyler arka planda kalıyor” dedi. Gel’in bu sözlerine tepki gösteren gazeteciler, “Bültenler hazırlıyorsunuz. Bir kararın oy çokluğuyla geçtiğiniz yazıyorsunuz. Ama kimin ret verdiğini yazmıyorsunuz” sözü üzerine Genel Sekreter Hakan Gel “Ne önemi var” dedi. Konuşmasının devamında ise Gel, “ Çevre meclis toplantılarına basın mensupları alınmıyor. Oradaki basın mensupları bunu sorun etmiyor burada sorun oluyor. Onlar gazeteci değil de siz mi gazetecisiniz, ya da siz gazeteci değilsiniz de onlar mı gazeteci? İhtiyaç olduğunda kurum basını çağırır, açıklamasını yapar. Cumhurbaşkanlığı, bakanlık ya da başka bir kurum her toplantısının sonunda basını çağırıyor mu? Hayır. Cumhurbaşkanlığı her defasında basını mı çağırıyor, yoksa zaman zaman kendi basını aracılığıyla bülten mi veriyor? Biz de aynı şeyi yapmak istiyoruz? Bunu yapıyor olmak neden sizi rahatsız etsin?” dedi.

Toplantılarla ilgili bültenin tek taraflı olmasını istemediklerini kaydeden basın mensupları, “ Bizlere mecliste yaşananların tabi ki güzel taraflarını anlatacaksınız. Kendi kurumunuzu eleştirebilir misiniz?” derken, Genel Sekreter Gel’de “Eğer olumsuz bir şey varsa bunu bulup çıkarmak senin görevin. Sen istiyorsun ki buradaki konuşmalardan tartışmalardan bir haber elde edeyim” diye konuştu. Hakan Gel’in bu sözleri üzerine konuşan Oda Başkanı Ahmet Çetin, toplantıların açık ve şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğine sonuna kadar katıldığını ifade etti. Çetin’in bu sözlerine üzerine Hakan Gel, “Ben sadece bir çalışanım. Yönetim ne karar verirse o” dedi.

Cumhuiyetin 100. Yılı ile ilgili de konuşan Başkan Çetin, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100’üncü yılını yaşıyoruz. 100. yılımıza büyük hamlelerle, bölge potansiyelimizin iyi kullanılmasını, Avrupa ile ticaretimizin daha geliştirilmesini. Üretim kaynaklarının daha etkin ve daha verimli kullanılmasını, huzur ve barış içerisinde ülkemizin seçimleri yapmasını, yeni yönetimlerin de ülkemize ve geleceğimize hizmet etmesini temenni ederiz. Bölgemizdeki ticaretin ve sanayinin artarak devam etmesini, yaşanabilir bir bölge olması için el birliğiyle çalışmak ve 2023’de de makro planları bitirip uzun vadede bölgemiz için faydalı olacak projeleri ortaya koyup hayata geçirme yılımız olsun. Dilimize giren ‘Eski köye yeni adet getirme’ ve ‘Kervan Yolda düzülür’ atasözlerini kabul etmiyorum. Her şey bir plan ve bir program dahilinde olmaktadır. Yönetime geldiğimiz ilk günden beri projelerimizi hayata geçirmek için tüm yönetimimizle, meclisimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bütçeleri yaparken de bunlara azami derecede dikkat ettik. Çok büyük bütçelerle yönetilen bir oda değiliz. Ama önümüzdeki dönemde vergi dairelerinin büyük mükelleflere cevap verebilecek şekle gelmesi, o firmaların da merkezlerini buraya taşıyarak bölgemizin kalkınmasına daha hızlı katkı sağlaması için çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Ankara’ya gittiğimizde de küçük üyelerimizin sorunlarını çözmek için kredi konusunda girişimlerimiz oldu. TOBB’daki ilk ziyaretimizde de bunları görüştük. İnsan kaynakları ve insan kıymetleri ofislerinin hayata geçirilmesi için, dijitalleşme, dijital dönüşüm için çalışmaya devam ediyoruz. Buraya beni hiç kimse mecbur etmedi, ben talip oldum. Bunu mükemmel yapma mecburiyetim var. Hep birlikte güzel işler yapacağımıza ise güvenim sonsuzdur” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.