ÇTSO faaliyet belgesi bedelini düşürdü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine verilen faaliyet belgesi ücretleri 20 TL'den 5 TL'ye düşürüldü. Oda Başkanı Dursun Tever, faaliyet belgesi ücretini hiç almamak istediklerini ancak yasal olarak sembolik bir ücret almak zorunda kaldıkları için 5 TL olarak belirlediklerini söyledi

ÇTSO faaliyet belgesi bedelini düşürdü
23 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) yılın son Meclis Toplantısı'nda faaliyet belgesi ücretlerini 20 TL'den 5 TL'ye düşürdü. Bu indirimle ilgili açıklama yapan Oda Başkanı Dursun Tever, "Biz hiç ücret almama taraftarıydık ancak yasal olarak önümüze engel çıktı" dedi.

MECLİS GÜNDEMİ
    Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Toplantısı Meclis Başkanı İsmail Akın Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis toplantısında Kasım Ayı Gelir-Gider, Banka Cetveli ve Mizanının görüşülmesi, 2011 yılı için hazırlanan hizmet karşılığı alınacak ücret tarifesi ile kayıt ücreti ve yıllık aidat cetvellerinin onaylanması ve 2011 yılı için hazırlanan tahmini gelir-gider bütçesinin ve bütçe eklerinin görüşülmesi ve onaylanması hakkında görüşmeler yapılarak karara bağlandı. Toplantının son bölümünde Meclis Üyeleri görüş ve dileklerini belirtti. Yapılan saygı duruşunun ardından toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı İsmail Akın gündem maddelerine geçmeden önce istifa eden bir Meclis Üyesi'nin dilekçesini okuttu. Başkan Akın'ın okuttuğu dilekçeye göre 4. Meslek Komitesi Grubu'ndan ÇTSO Meclis Üyeliği yapan Ahmet Yüzbaşı, Meclis Üyeliği'nden istifa etti.

KASIM GELİR VE GİDER HESAPLARI ONAYLANDI
    Gündem maddelerine geçen Başkan İsmail Akın, 2010 yılı Kasım Ayı gelir-gider hesaplarını okuttu. ÇTSO Genel Sektereti Selma Uğurlu önce gelirleri daha sonrada giderleri tek tek Meclis Üyelerine okudu. Buna göre ÇTSO'nun Kasım Ayı gelirleri toplamı 130 bin 560 TL olarak, giderler ise 92 bin 736 TL olarak açıklandı. Gelirlerin okunmasının ardından oylamaya sunan Başkan İsmail Akın, daha sonrada giderleri oyladı. Gelir ve giderler 'oy birliği' ile Meclis Üyeleri tarafından kabul edildi. Toplantı daha sonra Komisyon raporlarının oylamasıyla devam etti. 2011yılı için hazırlanan tahmini gelir-gider bütçesi de görüşülerek karara bağlandı. Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği gündem maddelerinin sonuncusunda ÇTSO üyelerini sevindirecek bir karar çaktı.

FAALİYET BELGESİ 5 TL'YE DÜŞTÜ
    ÇTSO Meclisi tarafından daha önce alınan karara göre 'Faaliyet belgesi ücreti' 20 TL'den 5 TL'ye düşürüldü. Son Meclis toplantısında bu indirimle ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, "Aslında biz hiç ücret almama taratarıydık ancak yasal olarak önümüze engel çıktı. TOBB ile yaptığımız yazışma sonrasında sembolikte olsa ücret almamız gerektiği belirtildi. Bu nedenle 5 TL bir bedel koyduk"diye açıklama yaptı.
ÇTSO Meclis Başkanı İsmail Akın, faaliyet belgelerinin yüksek fiyatlı olması nedeniyle şikayetler aldıklarını belirterek, yapılan indirimin doğruluğuna işaret etti. Toplantının son bölümünde üyelerin dilek ve temennilerini belirtmelerini isteyen Meclis Başkanı İsmail Akın'ın kendisi "Bol kazançlı bir yeni yıl" dileğiyle Meclisi kapattı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever ise "2011 yılında Oda olarak daha çok fuara katılacağız. Etkinliklerimiz daha fazla olacak" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.