ÇTSO'DAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Ticaret ve Sanayi Odası’'nın ev sahipliğinde düzenlenen 'İş sağlığı ve Güvenliği' seminerinde İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden katılımcılara 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği yenilik ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi

ÇTSO'DAN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
19 Mart 2013 Salı 08:02

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.  ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Gürsoy’'un katkılarıyla düzenlenen seminerde İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden katılımcılara '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler verdi.
20 HAZİRAN TARİHİNDE KABUL EDİLDİ
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden, 20 Haziran 2012 yılında kabul edilen kanunun amacını anlatarak, “"Bu kanunun amacı, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Bu kanun kapsamında kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler dahil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır."” dedi.
TSK'DA BU KANUN UYGULANMAZ
Kanun hükümlerinin uygulanmayacağı kişi ve faaliyetlerden de bahseden Uzman Üreden, “"Fabrika, bakım merkezi, dikimevi ve benzeri işyerlerindekiler hariç Türk Silahlı Kuvvetleri, genel kolluk kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı müsteşarlığının faaliyetlerinde uygulanmaz. Diğer yandan afet ve acil durum birimlerinin müdahale faaliyetleri, ev hizmetleri, çalışan istihdam etmeksizin kendi nam ve hesabına mal ve hizmet üretimi yapanlar ile hükümlü ve tutuklulara yönelik infaz hizmetleri sırasında, iyileştirme kapsamında yapılan iş yurdu, eğitim, güvenlik ve meslek edindirme faaliyetlerinde de bu kanun hükümleri uygulanmaz"” diye konuştu.
TEDBİR MALİYETİ ÇALIŞANA YANSITILMAZ
İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu kaydeden Bora Üreden, sözlerine şöyle devam etti: "Mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dahil her türlü tedbirlerin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İş yerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar. Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır. İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. İşveren, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin maliyetini çalışanlara yansıtamaz”"
İş Güvenliği Uzmanı Bora Üreden konuşmasının devamında, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında risklerden korunma ilkeleri ve bu kanunun hizmetleri hakkında da bilgiler vererek seminerini tamamladı. Yaklaşık 1,5 saat süren seminerin ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.