Cuma-Cumartesi-Pazar gününe ek sefer

TCDD Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerine Çerkezköy-Halkalı, Halkalı-Çerkezköy arasına ek bir tren seferi düzenlendi.

Cuma-Cumartesi-Pazar gününe ek sefer
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Mayıs 2022 Çarşamba 18:43

Çerkezköy’den saat 10:10’da Halkalı istikametine hareket eden ek tren seferi, Halkalı’dan  Çerkezköy istikametine saat 07:50’de hareket ediyor.

HEM EKSİK HEM YETERSİZ

11 Mayısta uygulamaya koyulan ek sefer, vatandaşlar tarafından Çerkezköy-İstanbul arası artan karayolu yolcu taşımacığı maliyetleri nedeniyle olumlu ancak eksik ve yetersiz olarak karşılandı.

Edirne istikametinden zaten Halkalı istikametine 10:44’te tren olduğunu söyleyen vatandaşlar yeni konulan ek seferin sabah daha erken saatlerde olması gerektiğini söylediler.

Ek seferin Cuma, Cumartesi ve Pazar günleriyle sınırlı olmasını da eleştiren vatandaşlar, “Pandemi zamanında numaralı bilet uygulamamız bu hatta yok diyerek, bütün tren seferlerini iptal ettiler. Sonra bir baktık numaralı seferler başlamış. Karayolu yolcu taşımacılığındaki fiyatlar artan petrol fiyatlarıyla birlikte uçtu. Biz dar gelirliler haftanın her günü yeni tren seferleri istiyoruz. Halkalı istikametine  sabah daha erken saatte hareket eden bir sefer lazım. Sabah erken gidip, işimizi tamamlayıp yine akşam treni ile Çerkezköy’e dönmek istiyoruz” dediler. Halkalı Çerkezköy arası bilet fiyatları: Tam 23 TL, %15 indirimli 20 TL, %50 indirimli 12 TL iken; Edirne istikametine Tam 40 TL, %15 indirimli, 34 TL, %50 indirimli 20 TL.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.