Daha 15 yaşındaydı...

Gezi eylemleri sürecinde polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle yoğun bakıma alınan ve 269 gün süren yaşam mücadelesi sonucunda bu sabah hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için yaklaşık 500 kişilik grup bu akşam Çerkezköy Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Belediye meydanında yapılan açıklamanın ardından kalabalık grup yürüyüşe geçerek ellerinde bulunan dövizlerle, sloganlar eşliğinde Berkin Elvan'a seslendiler

Daha 15 yaşındaydı...
12 Mart 2014 Çarşamba 08:09

ÇERKEZKÖY SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan için Çerkezköylüler sokağa döküldü. Sosyal medya üzerinden kurulan etkinlik sayesinde Çerkezköylüler Çerkezköy Belediye Meydanı'nda saat 19.00'da bir araya gelirken, anma etkinliğine CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Yönetimi, Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

269 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDAYDI

Yaklaşık 500 vatandaşın katıldığı anma etkinliğinde Pir Sultan Abdal Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Daimi Kaya bir basın açıklaması okudu. Açıklamada şu sözlere yer verildi : "Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren Berkin Elvan uzun süren yaşam savaşını kaybetti. 269 gündür yoğun bakımda olan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Martta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştır. Bugün ise sabah saat 07:00 da Berkin'i, canımızı kaybettik"

 

VİCDANDAN YANA OLUNUZ

Açıklamanın devamında "Berkin'e, o küçük çocuğa yaşatılan bu acı ailesine yaşatılan evlat acısı bu ülkenin ayıbıdır, bir kara lekedir. Bilinmelidir ki, yetkililer bunun hesabını vermedikçe bu kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Bu ülkenin vicdan sahibi insanlarına buradan haykırıyoruz; Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve Medeni Yıldırım'ın katledildiği gezi olaylarında polisler için kahramanlık örneği göstermiş diyen bir zihniyete karşı durun. Hukuktan, insanlıktan, adaletten ve vicdandan yana olunuz" ifadeleri kullanıldı.

ADALET, HAKSIZLIĞA UĞRAYANIN YANINDA OLMALI 

Adaletin bu ülkede haksızlığa uğrayanların yanında olmadığı dile getirilirken "Ülkemizde adalet , hukuk, vicdan, insanlık ayaklar altında ezilmiştir adeta. Bir yandan ayakkabı kutularında paraları saklayan yetkililerin çocukları, bir yandan ise polisin gaz fişeği ile komaya giren Berkin'in 16 kiloya düşmüş bedeni ve ailesinin feryadı, çaresizliği. Bu ülkede yolsuzluk yapan, ayakkabı kutularında paraları saklayanlara adalet işlemediği gibi, gezi olaylarında çocuklarımızın ölümüne neden olanlara da adalet işlememiştir. Adalet bu ülkede haksızlığa uğrayanların yanında hiçbir zaman olmamıştır" denildi.

 

HUKUK DIŞI UYGULAMALAR YAPILDI

Hepimiz burada başta Berkin Elvan'a, gezi olaylarında hayatını kaybeden bu ülkenin çocuklarına bir borcumuz olduğunu unutmayalım diyerek konuşmasına devam eden Av. Daimi Kaya, "Bu çocuklarımıza yapılan bu haksızlığı peşini hiçbir zaman bırakmayacağımızı buradan haykırıyoruz. Bu ülkenin vicdanlı demokrat insanların, yetkililerin cezalandırılması için var gücüyle mücadele edeceklerinden şüphe edilmesin. Bu ülkede yapılan her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa karşı sesimizi duyurmalıyız. Sadece kendimize yapılan haksızlıklara sesimizi çıkarmak yeterli değildir. Bilinmelidir ki gezi olaylarında yaşanan hak ihlalleri hukuk denetimi dışında kalmıştır. Gezi olaylarında yaşanan bir çok hukuk dışı uygulama devlet yetkilileri tarafından takdirle karşılanmıştır. İnsan haklarını çiğneyenler ödüllendirilmiş, bunlara sahip çıkılmıştır" dedi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Kaya, konuşmasının devamında, bu ülkede hukukun adı var ama kendisi yoktur diyerek, "İnsan haklarına, insanlık onuruna, hukuka aykırı davranan şahıslar maalesef korunmuştur. Biz buradan sormak istiyoruz; bunların yaşandığı bir ülke hukuk devleti olabilir mi? Bu ülkede insan haklarından, demokrasiden bahsedilebilir mi? Bizler buradan gezi olaylarında başta Berkin olmak üzere diğer canlarımızın hayatlarını kaybetmesine neden olan yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin cezalandırılması için gerekli olan tüm hukuki mücadelenin içinde olacağımızı haykırmak istiyoruz. Berkin'e, Ali İsmail Korkmaz'a, Ethem Sarısülük'e, Abdullah Cömert'e, Mehmet Ayvalıtaş'a, Ahmet Atakan'a ve Medeni Yıldırım'a sesleniyoruz. Bu bizim size borcumuz olsun" açıklamasında bulundu.

 

BERKİN ELVAN POSTERİYLE YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık Berkin Elvan'ın posteriyle yürüyüşe geçti. Pera kavşağına kadar yürüyen kalabalık daha sonra Pera kavşağından dönerek Çerkezköy Belediye meydanına geri geldi. Belediye meydanında oturma eylemi yaparak sloganlar atan vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldılar.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN-Uğur Can AVCILAR  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birisi - 10 yıl önce
Soran olursa neresinden vuruldu diye, çocukluğundan dersiniz...
Avatar
yurdum insanı - 10 yıl önce
Sözde ‘ demokrasi’ naralarıyla memleketi yakıp yıkan insanlar.. şimdi daha mutlusunuzdur umarım. Bacak kadar çocuğun kanına girenlerin içerisinde kendinizi de saymıyor olmak, olmayan vicdanlarınızı rahatlatıyor mu..? O’nu da gezi şehidi sayarsınız olur biter di mii…! Siz annca yürüyün, başka nelere sebep olabildiğinizi tüm dünya görüyor nasıl olsa. Sizlerin vatan severlik anlayışınız bizlerin hayal sınırları aşıyor maalesef. O masumun anne babası feryad ettikçe devlete sayar söver, içinizi rahatlatırsınız. Yazıklar olsun, sebep olana da, vesile olana da.
Avatar
yazık - 10 yıl önce
on gün önce bir uzman çavuş şehit edildi memleketin uzak doğusunda milletten çıt yok.anlaşılıyorki siyasi rant yoksa tepkide yok yazık.
Avatar
sade vatandaş - 10 yıl önce
bu hafta benim içinde eylem yaparmısınız.başörtüsü için ağaç için atanamayan öğretmen için suriyede ölenler için herşey için eylem yapıyorsunuzda benim hayat standartımı yükseltemek için neden eylem yapmıyorsunuz.ben kimmiyim asgari ücretle geçinemeyen biri.
Avatar
kim - 10 yıl önce @sade vatandaş
sen asalaksın akp ye git
Avatar
aya - 10 yıl önce @yazık
sen milletten değilmisin uzayda yaşıyorsun.altınıda biz saralım
Avatar
SADE VATANDAŞA GELSİN - 10 yıl önce
sen yaoilan eylemlere bu gözle bakarsan sesi̇n cikmazsa asgari̇ ücretle aç yaşamaya devam edersi̇n..
Avatar
yazık - 10 yıl önce
geziciler ortalığı yakıp yıkmasaydı polis orda olmayacaktı berkinde şimdi aramızda olacaktı.bırakın artık memleketi karıştırmayı ölen her kişiden geziye katılarda sorumlu