Dayanışma kahvaltısında buluştular

Türkiye Okul Kıyafetleri İmalatçıları, Satıcıları Konfederasyonu tarafından bir dayanışma kahvaltısı düzenlendi

Dayanışma kahvaltısında buluştular
10 Mart 2014 Pazartesi 07:08

KAHVALTI DÜZENLENDİ
Birlik ve dayanışma kahvaltısı Trakyum Et Lokantası'nda gerçekleşirken, kahvaltıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
EN BÜYÜK DESTEK SİZLERDEN GELDİ
Düzenlenen kahvaltıda bir konuşma gerçekleştiren Türkiye Okul Kıyafetleri İmalatçıları, Satıcıları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Yılmaz "Okullarda kıyafet serbestliği yasasından dönülmesini sağlayan başta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Çalışmalar esnasında en büyük desteği siz değerli eğitimcilerimizden gördüğümüz altını bir kez daha çiziyor ve sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
5300 ÜYE 239 BİN ÇALIŞAN
Konuşmasının devamında, 5300 üye 239 bin çalışanla büyük bir aile olduklarının altını çizen Yaşar Yılmaz " Türkiye Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Konfederasyonunun birer temsilcisi olarak karşınızdayız. Biz büyük bir aileyiz” ifadelerini kullanarak kahvaltıya katılan herkese saygılarını ve teşekkürlerini iletti.
KIYAFET SERBESTLİĞİNE KARŞI MÜCADELE ETMEK
Konfederasyon'un kurulma aşaması ile birlikte amaçlarına değinen Yılmaz "Türkiye’nin o dönemli konuyla ilgili malum şartları altında kurulan bir konfederasyonuz. Kuruluş amacımız o dönem toplumun, eğitimin, üreticinin görüşü alınmadan tabir yerinde ise tepeden inme bir kararla ortaya çıkan okullarda kıyafet serbestliğine karşı mücadele etmek ve bunu her platformda dile getirmektir” dedi.
HÜKÜMET İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI
Konfederasyon'un resmiyet kazanması aşamasında hükümet ile yoğun görüşmeler yaptıklarını belirten Yılmaz " O dönemde yapılan görüşmelerin sayısı ve zamanı ayrı bir toplantı konusudur. Nihayetinde hükümet kanadı kendi içinden de yükselen seslere kayıtsız kalamayarak konuyu Türkiye çapında bir araştırma ve dahası çoktan sorulu anket çalışmalarıyla sonuçlandırıldı" açıklamalarında bulundu.
%86 ÜNİFORMA GİYİLMELİ SONUCU ÇIKTI
Türkiye çapında yapılan araştırmalar sonucunda, yapılan anket sonuçlarına da değinen Yılmaz " Çıkan sonuçlar hükümet kanadı için çarpıcı olmuş ve Türkiye çapında okullarda üniforma olsun diyenlerin oranı yüzde 86 olmuştur. Hükümet konuyla ilgili olarak yanlış bilgilendirildiğini fark edip okullarımızda tekrar okul kıyafetleri giyilmesinin önünü açmıştır" dedi.
BİR TELEFON KADAR YAKINIZ
Konuşmasının devamında okul yönetimi ve öğretmenler ile birlikte daha güçlü bir yapıya büründüklerini dile getiren Yaşar Yılmaz " Bizler sizlerin katılımlarınızla güç bulduk. Artık biliyoruz ki tüm konuları sizlerle istişare edebiliriz. Sizlerin de şunu açıkça bilmesini isterim ki bizler sizlerin hizmetindeyiz ve sizlere örgütlenen her ilimizde, her ilçemizde bir telefon kadar yakınız" ifadelerini kullandı.
TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Son olarak düzenlenen kahvaltıya katılımlardan dolayı herkese teşekkürlerini sunan Yılmaz “Okul kıyafetlerinin geri gelmesinde katkısı olan sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, olmak üzere adını saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce devlet adamı ve bürokrata gıyabında huzurlarınızda teşekkür ederken,çalışmalar esnasında en büyük desteği siz değerli eğitimcilerimizden gördüğümüzü bir kez daha vurguluyoruz” diyerek sözlerine son verdi.
EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ
Yaşar Yılmaz'ın konuşmasını sonlandırmasının ardından konuşan Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, göreve geldiklerinden beri eğitim konusundaki hassasiyetlerinden bahsederek " Öncelikle düzenlenen bu birlik ve dayanışma kahvaltısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz göreve geldiğimiz günden beri, mesaimizin çoğunu eğitime adamış durumdayız. Hep birlikte, tüm kamu kuruluşlarının, özel sektörün aynı zamanda hayırseverlerin de desteğiyle eğitime önemli bir yer ayırıyoruz. Bu nedenledir ki eğitimle ilgili olan her türlü etkinliğin ve toplantının içerisinde oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.