Deniz Bilge Kapaklı’nı yeni kadın kolları başkanı

Deniz Bilge ve Ersin İlkdoğanlar’ın yarıştığı CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Genel Kurulunda, 156 oy ile yeşil listenin adayı Deniz Bilge göreve getirildi.

Deniz Bilge Kapaklı’nı yeni kadın kolları başkanı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Şubat 2020 Salı 13:00


Deniz Bilge başkanlığındaki İlçe yönetim kurulu üye listesi şu isimlerden oluştu: Reyhan Atay, Fikriye Çelikel, Gülsüm Kaya, Çiğdem Akdoğan, Selda Eğne, Elmas Durmaz, Pelin Koç, Sema Akkan, Sinem Keskin, Hülya Kaya.
CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları 3. Olağan Genel Kurulunda açılış konuşmasını CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin yaptı. Firidin, partiye emek veren herkese teşekkür ederken, yeni seçilecek ilçe kadın kolları başkanına da başarılar diledi.
Firidin’in ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, “Demokrasi şölenimizin yedincisi olan Kapaklı’daki ilçe kadın kolları seçimlerindeyiz. Güzel bir şölen olmasını diliyorum. İki tane pırıl pırıl genç adayımız var. Hayırlı olsun. Kazanan önemli değil, bir kazanan olacak. Önemli olan o kazananın diğer tüm kadınları toplamasını rica ediyorum” dedi.
100. YILDA İKTİDAR VURGUSU
Yontar’ın ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz bir konuşma gerçekleştirmek üzere kürsüdeki yerini aldı. 31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler hakkında konuşan Yılmaz, “Bizim için partiye emek vermiş olan herkes değerlidir. 31 Mart’ta Kapaklı’da yıkım oldu. Kapaklı’yı 8 bin 500 oyla kaybettik. Burada bir kişi değil, ben dahil olmak üzere herkes suçludur. Bu saatten sonra yapacaklarımıza bakmamız gerekiyor. Kongrelerimizi yaparak kadromuzu güçlendiriyoruz. 4 yıl sonra partimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. 100’üncü yılda iktidar tabiki partimize yakışır. Son treni kaçırmamak gerekiyor. Hızlı bir şekilde çalışıp koordine olmamız gerekiyor. Bu yolda herkese önemli görevler düşmektedir. Ekim ayında kongre gerçekleştirdik. Bizlerin hedefi CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. Üye sayımızın az olmasından bahsediyorduk. İlk hedef 500 üye demiştik. Önümüzdeki haftadan itibaren gençlik ve kadın kollarımız ile çalışma yapıp 500 üye yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
KAPAKLIYI GERİ ALMAK ZORUNDAYIZ
Yılmaz’ın ardından CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Deniz Bilge konuştu. 31 Mart yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olduğunu kaydeden Bilge, ‘’Seçimlerden sonra sahalardan çekilmedim ve çekilmek de bize yakışmaz. Kapaklı’da iktidarı kaybettik. Bu iktidarı da geri almak zorundayız. Almak için de elimizden gelen mücadeleyi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Kazanmak ve kaybetmek önemli değildir. Ben her zaman gönüllü olarak bu yola baş koydum. Bu sahalarda da olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
BAŞARILAR DİLEDİ
Deniz Bilge’nin ardından da diğer aday Ersin İlkdoğanlar konuştu. Amaçlarının iktidara yol almak olduğunu kaydeden İlkdoğanlar, ‘’Bunun için de hep beraber çalışmamız gerekiyor. Ben Deniz Bilge’ye de başarılar diliyorum” dedi.
KAZANAN DENİZ BİLGE
Konuşmacıların ardından seçimlere geçilen kongrede, 280 üye oy kullandı. 17.00’de sandıkların açılması ile oy sayımına geçildi. 280 oydan 156’sını alan Deniz Bilge, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı oldu. Rakibi Ersin İlkdoğanlar ise oyların 124’ünü aldı.
YEREL ÖRGÜTLERDE YÖNETİCLİK YAPMAK SORUMLULUK GEREKTİRİR
Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma daha yapan Deniz Bilge, ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkemizi, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma görevini yüklenen, Ccumhuriyet değerlerine gönül veren ve devrim ilkelerini sonuna kadar savunmaya kararlı, yürekli insanlar, ilçe kongremize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak sorumluluk gerektirir. Zordur, yorucudur. Bana uygun gördüğünüz bu görevi layıkıyla yerine getireceğimden hiç şüpheniz olmasın. Her geçen gün daha da otoriter bir yönetim anlayışıyla ülkemizi sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen AKP iktidarına karşı bu ülkede, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller için demokrasiye sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yolda herkesi mücadelemize davet ediyorum.” diye konuştu.
GÜN, MÜCADELE GÜNÜDÜR
Önemli olanın, tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısını oluşturmak olduğunu kaydeden CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Deniz Bilge, ‘’Gün, kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak CHP’ye yakışır bir disiplin içerisinde ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan, insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. Gün, hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. İşte bunu başardığımız zaman halkın özlediği, umutla beklediği, siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır. Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları, daha önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Sizleri CHP’de birlik olmaya, CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu mücadeleye çağırıyorum. Çocuklarımızın aydınlık gelecek, barışın hakim olduğu bir dünya, çağdaş ve sosyal hukuk devleti, özgür ve demokratik bir Türkiye umuduyla bu onurlu görevi devralıyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.