Deprem ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından ilçede daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla Deprem ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı düzenlendi.

Deprem ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Aralık 2021 Çarşamba 13:55

Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “İlçemizde bir bilinç oluşturarak, kentsel dönüşümü tüm paydaşlarımızla ortak bir dil ve anlayışla hayata geçirmenin altyapısını hazırlıyor, konuyla ilgili planlamamızı yapıyoruz.” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Deprem ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“BİR BİLİNCİ ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Deprem ve kentsel dönüşüm toplantımızı yapmaktaki maksadımız kentsel dönüşüm konusunda izleyeceğimiz yolu belirlemek. Bir bilinci ortaya koymamız gerekiyor. Toplantımızda ilçemizin genel durumunu ele alacak, yapılarımızın ruhsatlı-ruhsatsız durumunu inceleyeceğiz. İlçemizde 2000 yılından önce yapılan binalarımız eski deprem yönetmeliğine göre yapıldığından dolayı risk teşkil ediyor. Bu konuda kamuoyunun bilgilenmesini istiyoruz. Yerel yönetim, özel sektör ve devlet kanadıyla hep beraber bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor.” dedi.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Şehir Plancısı Aytaç Ülkebaş, bir sunum gerçekleştirdi. Ülkebaş sunumunda, Kapaklı’da kentsel dönüşüm gerekliliği, risk ve tedbirlerin belirlenmesi, risk değerlendirmesinin yapılması, öncelik müdahale alanlarının belirlenmesi, dönüşüm modelinin oluşturulması konularında katılımcılara bilgi aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.