Deva İlaç'ta sendika gerginliği

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde (ÇOSB) bulunan Deva İlaç Fabrikası'nda Petrol-İş’e üye elliye yakın işçi işten çıkartıldı. Sendika yöneticileri işverenin sendikayı fabrikada istemediğini belirtirken, sendika üyelerine bireysel sözleşme dayatıldığını, kabul etmeyenlerin kapıya konulduğunu söylediler.

Deva İlaç'ta sendika gerginliği
15 Aralık 2010 Çarşamba 00:00

Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Petrol-İş Sendikası 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Akay, iş yerinde toplu sözleşme dönemi olduğunu hatırlatarak, "İşveren ilaç fiyatlarındaki indirimi bahane ederek işçileri bireysel sözleşme yapmaya zorluyor" dedi.

İMZA ATMAYANLAR KAPI ÖNÜNE
    İşçilerin tek tek görüşülmeye çağırılarak ikna edilmeye çalışıldığını öne süren Akay, "ikna olmayan arkadaşlarımızda kapı önüne koyuluyor" dedi. İşten çıkarılan işçilerde fabrikanın özel güvenlikle doldurulduğunu, fabrika içinde yoğun bir baskı olduğunu, tuvalete bile iki güvenlik eşliğinde gönderildikleri iddia ettiler.
    İşçiler taşeronlaşmaya da dikkat çekerken, "Fabrikaya altı aydır iki yüze yakın taşeron işçi alındı. İlaç üreten bir tesiste steril alana girmemesi gereken taşeron işçilerin ayakkabıları ile bu alanda dolaşıyorlar.

HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYORLAR
    Ucuz işçi çalıştıracağız diye halk sağlığını tehlikeye atıyorlar. Her tarafa kamera yerleştirdiler ve aralıksız olarak işçiyi gözetliyorlar. Böylece işçilerin üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyorlar" iddialarında bulundular.
Öte yandan Petrol-İş Sendikası 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Akay, iş yeri temsilcilerinin patronla anlaştığını belirtirken, bu durumun işçileri ve verilen mücadeleyi olumsuz etkilediğini söyledi.

SENDİKAL HAKLAR KAYBEDİLMEK ÜZERE
    Akay, fabrikada 270 sendikalı işçi bulunduğu, şuanda yetkili sendika olmadıklarını ancak daha önce işverenle masaya oturup toplu sözleşme görüşmesi yaptıklarını söyledi. Akay şuanda toplu iş sözleşmesinden doğan hakların elden gitme ihtimalinin bulunduğunu da söyledi. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da fabrika önüne gelerek işçileri ziyaret etti. İşçilerden ve Sendika yöneticilerinden bilgi alan Öztaşkın, "Sendika olarak üzerimize düşen görev neyse onu yerine getireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.