DİN GÖREVLİLERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Merkezi vaaz' sistemini kaldırmaya yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü de cami din görevlilerini 'Hizmet içi eğitime' aldı. İki ay sürecek eğitimler kapsamında din görevlileri, vaaz ve diğer din hizmetleriyle ilgili bilgiler verilecek. Eğitimler bizzat Müftü Bayram Şahin tarafından yürütülüyor

DİN GÖREVLİLERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR
09 Ocak 2013 Çarşamba 08:12

Çerkezköy Müftülüğü, din hizmetindeki kaliteyi yükseltmek amacıyla  ‘Hizmet içi eğitim semineri’ başlattı.  Eğitimlerde,  9 ana başlık altında bilgilendirilecek olan din görevlileri uygulamalı olarak 30 dakika süreli ile de vaaz verecek. Hacı Fahri Zümbül Cami Konferans Salonu'nda başlayan eğitimlere 25 din görevlisi katılıyor. Eğitim, 7 Ocak'ta başladı 24 Ocak'ta sona erecek.
GÜNDE 5 SAAT EĞİTİM VERİLECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yeni bir döneme geçilirken, il ve ilçe müftülükleri de din görevlilerini 'Hizmet İçi Eğitim' seminerine aldı. Çerkezköy'de verilecek olan 'Hizmet İçi Eğitim' semineri Pazartesi günü başladı. İki etapta gerçekleştirilecek olan eğitim seminerinin ilki 7-24 Ocak ikincisi ise Mart ayında gerçekleştirilecek. Eğitimlerin ilk etabı Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin'in yönetiminde başladı. Müftü Bayram Şahin, eğitimin 2’inci etabının ise 4 Mart’ta başlayarak 21 Mart’ta sona ereceğini belirtti. Şahin, eğitim kapsamında  camilerde vaaz görevini icra eden kişilere günde 5 saat eğitim verileceğini belirtti. Şahin, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle amaç din görevlilerimizi direkt cemaatıyla iletişim kurup vaaz edebilir yetisini kazandırmak ve gelişmesine katkıda bulunmaktır’’ ifadelerini kullandı.
HER CAMİ'DE AYRI VAAZ VERİLECEK
Müftü Bayram Şahin eğitim sayesinde yapılacak olan yüz yüze vaazlarla din hizmeti alanında daha da kaliteli verim elde edileceğini söyledi. Müftü Şahin, bunun için her din görevlisinin kendi camisinde vaaz verebilir duruma gelmesi gerektiğini belirterek, "Yavaş yavaş merkezi vaaz sisteminden her camide ayrı ayrı vaaz verilecek bir sisteme geçilecek. Her din görevlisi görev yaptığı camide vaaz edecek duruma gelmesini istiyoruz. Bu eğitimler sonucunda her din görevlisi daha da güzel vaaz edecek duruma gelecek’’ dedi.
9 ANA BAŞLIKTA EĞİTİM VERİLECEK
Eğitime katılan din görevlilerine 9 ana başlık altında eğitim göreceğini belirten Müftü Şahin, bunları şöyle sıraladı: "Vaaz ve hitabetin anlam ve önemi, yetişkin din eğitimi, din görevlilerinin temel nitelikleri, vaaz hazırlama ve sunmada temel ilke ve görevler, vaazlarda Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif’lerden yararlanma yolları, vaazlara menkibe ve şiirlerden doğru bir şekilde yararlanma, vaaz  ve irşatla etkili iletişim, din hizmeti ve sorun çözme, vaaz ve dinde rehberlik ile araştırma yöntemleri."
TEORİK BİLGİLERİ DAHA SONRA PRATİK EDİYORLAR
İlk olarak vaazın önemi anlatılan seminerde vaaz sırasında yapılması gerekenleri ayrıntılarıyla anlatan Müftü Bayram Şahin, öncelikle konuya hakim olunması gerektiğini din görevlilerine anlattı. Şahin, vaazlarda herkesin anlayabileceği yalın bir Türkçe’nin kullanılmasında fayda olduğunu vurguladı. Teorik bilgilerin yanı sıra pekiştirerek öğrenme yönteminin uygulanacağı seminerde her din görevlisinin 30 dakikalık bir vaaz vereceğini kaydeden Şahin, hangi görevlinin ne hakkında vaaz vereceğine dair bilgi aldı. Seminerin ilk günü öğretilen tekniklerin pratiğe dökülmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.