Doğal gaz, doğal ölüme neden olmasın

Son günlerde farklı şehirlerde ihmal, usulsüz doğalgaz kullanımı ve düzgün baca kontrolünün yaptırılmamasından kaynaklanan üzücü kazalar yaşandığını hatırlatan Gazdaş Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, bu gibi durumlarla Çerkezköy’de de karşılaşılmaması için vatandaşlara dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi

Doğal gaz, doğal ölüme neden olmasın
14 Ocak 2013 Pazartesi 08:27

Gazdaş, doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürüttüğü Çerkezköy’deki vatandaşlara, doğalgazın güvenli kullanımıyla ilgili hatırlatmada bulundu. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Gazdaş Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, güvenli kullanım konusunda vatandaşlardan da gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.
ÜZÜCÜ OLAYLAR ÇERKEZKÖY’DE DE YAŞANMASIN
Tamer Akaslan yaptığı açıklamada, son günlerde farklı şehirlerde ihmal, usulsüz doğalgaz kullanımı ve düzgün baca kontrolünün yaptırılmamasından kaynaklanan üzücü kazalar yaşandığını hatırlatarak, bu gibi durumlarla Çerkezköy’de de karşılaşılmaması için vatandaşlara dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi.
GÜVENLİK STANDARTLARINI TİTİZLİKLE UYGULUYORUZ
Gazdaş olarak, doğalgazı vatandaşlara güvenli şekilde ulaştırabilmek için tüm güvenlik standartlarını titizlikle uyguladıklarını dile getiren Akaslan, "Ancak, bu konuda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor" dedi.   
MENFEZLER HİÇ BİR KOŞULDA KAPATILMAMALI
Zehirli bir madde olmayan doğalgazın, doğru kullanıldığında güvenli ve temiz bir yakıt olduğunu vurgulayan Akaslan, "Doğalgaz hava ile birleşerek yandığı için, ortamda yeterli miktarda hava olması gerekiyor. Bu nedenle ortama oksijen sağlayan menfezler her ne sebeple olursa olsun iptal edilmemeli veya işlevsiz hale getirilmemelidir. Yetersiz hava nedeniyle gerçekleşen eksik yanma, karbonmonoksit gazının oluşumuna yol açmaktadır. Karbonmonoksit de, tam yanmış gazlardan ağır olduğu için bacadan kolaylıkla atılamamaktadır. Bacada biriken ve zaman zaman bacadaki sorunlar nedeniyle yaşam alanına sızabilen karbonmonoksit gazı da, zehirleyici olduğu için insan hayatını tehdit edebilmektedir. Bu tehdidin önlenmesi için baca sisteminin sızdırmaz olmasına dikkat edilmeli ve çekiş gücünün korunması için yıllık düzenli kontroller ve bakımlar ihmal edilmemeli" ifadelerine yer verdi. 
 HASSASİYET DİĞER CİHAZLARDA DA GÖSTERİLMELİ
Akaslan, bu hassasiyetin kullanılan diğer tüm cihazlar için de gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Vatandaşlarımız şofben, kombi, soba gibi bacalı cihazların kullanım prosedürlerine mutlaka uymalı. Cihazların periyodik bakımını ve temizliğini yaptırmalı. Bu cihazların ortak bacaya değil, müstakil bacaya bağlanması da büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.
GAZDAŞ’A BİLGİ VERİLMEDEN TESİSATA MÜDAHALE EDİLMEMELİ
Doğalgaz kullanıcılarını tesisatlarına kesinlikle müdahale etmemeleri ve tesisatların bakımı ile onarımlarını sertifikalı firmalara yaptırmaları gerektiği konusunda da uyarıda bulunan Akaslan, özellikle tesisatta, yakıcı cihazlarda (kombi, şofben, soba v.b.) ya da bacada, onaylı proje dışına çıkılarak yapılan değişikliklerin tehlikeleri de beraberinde getirdiğini hatırlatarak, "Evlerinin ya da iş yerlerinin doğal gaz tesisatında değişiklik yapmak isteyen herkes mutlaka GAZDAŞ’a başvurmalı. Çünkü, ne yazık ki bugüne kadar yaşanan olumsuz pek çok olayın arkasında onaysız tesisat değişiklikleri ve bunlara bağlı güvenlik ihlalleri bulunuyor" diye konuştu. Akaslan son olarak, Çerkezköylülerin doğalgaz kullanımıyla ilgili GAZDAŞ web sayfasından her türlü bilgiye ulaşılabileceğini hatırlattı ve "Gazdaş’ın 444 9 429 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak da merak ettiğiniz her konuya yanıt bulabilirsiniz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.