Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinliği

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenen kahvaltıda, Çerkezköy protokolü ile engelli vatandaşlar bir araya geldi.

Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinliği
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Aralık 2021 Cuma 15:47

Düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kahvaltısına Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanımız Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Jand. Yzb. Serkan Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile düzenlenen kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, misafirlerine ‘Hoş geldiniz’ dedikten sonra mücadelelerinin engellilerin sosyal yaşam içerisindeki hak ettiği yeri almaları olduğunu belirterek, “Biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamıyoruz. Biz bugün farkındalık olsun istiyoruz. Çünkü sorunlarımıza çözüm bulunsun istiyoruz. Bizim bu mücadelemizde sürekli bize destek olan, bizleri yalnız bırakmayan, bizler için çok emek veren Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

SİZLERLE BULUŞTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar’ın açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sözlerine “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu farkındalığı bugün bir kez daha ortaya koymak için, hep beraber bu kahvaltıda buluştuğumuz için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek başladı.

BU FARKINDALIĞI TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİ İLE PAYLAŞIRIZ

Çerkezköy’de engelli vatandaşlarımızla daha huzurlu, daha rahat bir kentte hep beraber yaşamak istediklerini ifade eden Akay, “Bu şekilde tüm Tekirdağ’a, ülkemize bir mesaj da vermiş oluruz. İnşallah yan yana, el ele, hep beraber güzel Çerkezköy’ümüzde, daha yaşanabilir bir Çerkezköy’de, engellilerimizin engellerini aştığı, bu farkındalığı toplumun bütün kesimlerinin paylaştığı gün olur bugün. Bu vesile ile herkesin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum” dedi.

ENGELLERİ KALDIRALIM

Akay’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün hem ülkemizde, hem dünyada kutlandığına dikkat çekerek, “Bugün farkındalığı arttırmak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını hep birlikte paylaşmak, ilçemizin her sokağında, her köşesinde, kurum ve kuruluşlarımızın tamamında engelleri kaldırmak için bir farkındalık organizasyonu düzenlendi bugün. Ben bu organizasyonu düzenleyen Dernek Başkanımıza, bu organizasyona çok önemli destek veren Belediye Başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 SANİYE SONRASI İÇİN GARANTİMİZ YOK

İnsanoğlunun 1 saniye sonrası için hayatta kalmak veya sakat kalmamak için garantisinin olmadığını belirten Kaymakam Murat Duru, “1 saniye sonra Allah’a gideceğimizin veya engelli kalacağımızı düşünerek engelli vatandaşlarımıza karşı tutum sergilememiz gerektiğini her zaman söylüyorum. Çünkü hiç birimizin 1 saniye sonrası için garantisi yok. Engelli vatandaşlarımıza bu düşünce ile yaklaşalım, değerlendirelim” dedi.

Kaymakam Murat Duru’nun konuşmasının ardından engelli vatandaşlar tarafından yapılan hediyeler Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru,Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Jand. Yzb. Serkan Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.