Dünya kadınların eli ile değişiyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Pera Villa Pastanesi önünde toplanan Engelliler Derneği Üyeleri buradan Çerkezköy Belediye Meydanı’na kadar yürürken, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sermin Üresin basın açıklaması yaparak, “Kadın erdem abidesidir, asla nesne ve obje değildir” dedi

Dünya kadınların eli ile değişiyor
11 Mart 2014 Salı 07:10

BELEDİYE MEYDANINA KADAR YÜRÜDÜLER
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilen yürüyüşe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ile CHP’li bayanlar ve Dernek Üyeleri katıldı. Çerkezköy Belediye Meydanı’na doğru ellerinde döviz ve alkışlarla yürüyen üyeler burada bir basın açıklaması yaptı.
DÜNYA KADINLARIN ELİ İLE DEĞİŞMEKTEDİR
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sermin Üresin yaptığı basın açıklamasında, “Kadın nüfus grubu sorunlardan daha çok etkileniyor. Çünkü kadın eğitimden, iş ve mesleki olanlardan yoksun, sosyal güvencesi olmaksızın temizlikçi, çocuk bakıcısı gibi işlerde çalışmakta ve erken yaşlarda gerçekleştirilen evliliklere maruz kalmaktadır. Dünya kadınların eli ile değişiyor. Kadın geleneksel düşünce nedeni ile kamusal yaşama en az düzeyde dahi katılamamakta ve toplumsal etkileri oldukça düşük düzeyde kalmaktadır. Bu durum kadının toplumsal yaşamda ikincil konumunu pekiştiren bir süreç olmaktadır. Dünya kadınların eli ile değişmektedir” dedi.
ELDE EDİLEN BAŞARIYI GÖRÜRSÜNÜZ
Sermin Üresin konuşmasının devamında ise, “Dünyanın en önemli gelişmelerine, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle milletimizin verdiği o büyük mücadeleyi çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürsünüz. Özellikle milletimizin verdiği o büyük mücadelede de kurtuluş savaşımızın destanlarında bile hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir” açıklamasında bulundu.
KADIN NESNE VE OBJE DEĞİLDİR
Üresin, kadının erdem abidesi olduğunu ifade ederek, “Kadın nesne ve obje değildir. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca kadının tarifsiz acılar içinde olduğunu ve gözyaşı döktüğünü biliyoruz. Ama aynı zamanda bir anne olarak yarınlarımızı kucaklama mücadelesi verdiğini de biliyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi kadın kolları olarak,  burada haksızlığa uğramış, kadınlık onurları zedelenmiş bütün kadınların acılarını paylaştığımızın altını özellikle çizmek istiyoruz” diye konuştu.
KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Kadın Kolları Başkanı Üresin konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Tüm Çerkezköylü kadınlarımız adına gelişmekte ve büyümekte olan Çerkezköyümüze bir Kadın Sığınma Evi istiyoruz. Dünyada 500 milyon engellinin olduğu ve bu sayının yarısının da engelli kadınlardan oluştuğu göz önünde bulundurulursa diğer yarısının da engelli annesi ya da eşleri olduğu düşüncesine dikkat çekmek isterim. Kadının engelli olmasının her koşulda şiddete maruz kalmasına neden olmakta. Bu duygu düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.”
EĞLENCEYE DERNEKTE DEVAM ETTİLER
Çerkezköy Belediye Meydanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyeleri Derneğe geçerek düzenlenen eğlence programında gönüllerince eğlendiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.