DURAKLARI YENİLEYECEĞİZ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın Uzunköprülüler Derneği'ne düzenlediği ziyarete katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçe merkezindeki dolmuş-otobüs duraklarını yenileyeceklerini söyledi.

DURAKLARI YENİLEYECEĞİZ
24 Ocak 2013 Perşembe 08:06

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı Uzunköprülüler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ümit Gülden ve çok sayıda dernek üyesinin ağırladığı Ak Parti İlçe Yönetimi, sorunları dinledi. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, yönetim kurulu üyeleri ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in katıldığı ziyarette Uzunköprülüler Derneği'nin bulunduğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nin sorunları da gündeme geldi. Mahalle sakini Uzunköprülüler Derneği üyeleri, elektrik kesintilerinden dert yandı.
UZUNKÖPRÜLÜLER DERNEĞİ'Nİ ZİYARET ETTİLER
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı son dönemlerde başladığı mahalle ziyaretleri kapsamında bu kez Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Uzunköprülüler Derneği'ne gitti. Dernek Başkanı Ümit Gülden ve üyelerle çay içip sohbet eden Ak Partililer, sorunları dinledi. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, daha önce birçok kez gelmelerine rağmen yeniden Uzunköprülüler Derneği'ne geldiklerini hatırlatarak, "Sadece seçimden seçime değil. Her zaman geliyoruz. Bize mahalle temsilcimiz Orhan Bey vasıtasıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca ilçe başkanlığımızın kapısıda açık her zaman gelebilirsiniz. Yine Belediye Başkanımızın kapısıda açık. Burada kendi kültürünüzü yaşatıyorsunuz. Sizleri bir kez daha dinlemeye geldik. Dilek ve temennileriniz olur. Başka sorunlarınız olur. Ne söylemek istiyorsanız söyleyin. Sizleri dinleyip sorunlarınıza çözüm bulmak için buradayız."diye konuştu.
ELEKTRİK KESİNTİSİ ÇOK OLUYOR
Daha sonra sözü alan Dernek Başkanı Ümit Gülden, Ak Partililere ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, dernek üyelerinin bazı soruları olacağını söyledi. Dernek üyelerinin sorularına Çekezköy Belediye Başkanı Ali Ertem cevap verdi. İlk soru elektrik kesintileriyle ilgili geldi. Bir dernek üyesi "Başkanım biliyoruz sizi ilgilendiren bir konu değil. Ancak ilgilenirseniz çok memnun oluruz. Burada çok elektrik kesintisi oluyor."diye elektrik kesintilerini dile getirdi. Bunun üzerine Başkan Ertem, Tredaş'ın elektrik hatlarını yer altına aldığı için bu elektrik kesintilerinin yaşandığını belirterek, "Haklısınız bizim konumuz değil. Ancak biz yinede takip ediyoruz. Biz her ay altyapı koordinasyon toplantısı yapıyoruz. Belediyemizde altyapı çalışmalarını yapan kurumları topluyoruz. Bugün yine altyapı toplantısı yaptık. Tredaş 2012'de elektrik hatlarını yer altına almaya başladı. Şu anda yüzde 80'i gerçekleşmiş durumda. Elektrik dağıtımını yenilenen bu şebekeye geçiriyorlar. Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde kalan yüzde 20'lik kısmınında yer altına alımı tamamlanacak. İnşallah ondan sonra elektrik kesintisi yaşamayacaksınız."diye konuştu.
GECEKONDULAR YIKILACAK
Cenaze definlerinde otobüs ihtiyacı duyduklarını Belediye'nin bu konuda yardımcı olup olamayacağını soran dernek üyelerine cevap veren Başkan Ertem, "Bizim belediye olarak bir tane 35 kişilik otobüsümüz var. Bunu da spor kulüplerinden ordan burdan çok istiyorlar oralara gönderiyoruz. Ancak siz yinede ihtiyaç olduğunda bildirin elimizden geldiğince yardımcı olalım." diye konuştu. Bir başka soru da gecekondularla ilgili olarak Ali Ertem'e yöneltildi. Hazineye ait yerlerde yapılan gecekonduların kesinlikle yıkılacağını belirten Başkan Ertem, "DSİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde dere ıslahlarına başlıyoruz. İlk olarak da Pınarça Deresi'ni ıslah edeceğiz. Daha sonra kavak derenin ıslahını yapacağız. Buradaki tapulu yerleri söylemiyorum. Hazine arazisine yapılan gecekondular için geçerli. Bunlar yıkılacak. Şimdiden söyleyeyim. Dere boyundaki hazineye ait yerlere yapılan gecekondular kaldırılacak. Gecen yıldan buyana bunu duyurduk. 2013-2014 yıllarında bu ıslahlar gerçekleşecek. Bu gecekondu sahipleri şimdiden hazırlığını yapsın. Onlar bir çare bulsunlar bizde belediye olarak onlara yardımcı olalım. Ama onlar taşın altına elini koyacak. 5-6 lirasını karşılayacak 3-4 lirasını da biz karşılarız."diye konuştu.
DURAKLARI YENİLEYECEĞİZ
Başkan Ertem'e otobüs duraklarıyla ilgili yöneltilen soruda bir dernek üyesi, "Başkanım mahallemizde otobüs durağı yapmışsınız sağolun ancak bir kısmının üzeri açık. Yağmur alıyor." diye konuştu. Bunun üzerine Başkan Ertem, "Onun farkındayım. Ancak bizim şimdi yeni bir çalışmamız var. Bu yüzden bekliyoruz. Tüm durakları tek tip hale getireceğiz. Proje çalışması bitti. Bir ay içerisinde ihaleye çıkarız. Nisan-mayıs aylarında da yeni durakları yerlerine koyarız. Bekleyin çok güzel olacak."karşılığını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.