Ecevit, düzenlenen program ile anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin eski Başbakanlarından, Kasım 2005 tarihinde hayatını kaybeden Bülent Ecevit, Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Gabralı Otel’de düzenlenen etkinlikle ölümünün 8 yılında anıldı. Ecevit'i anma programına DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı

Ecevit, düzenlenen program ile anıldı
09 Aralık 2014 Salı 08:09

ECEVİT'İ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pazar günü saat 14.00'da Gabralı Otel'de düzenlenen Ecevit'i anma programına DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve ilçe yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurettin Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, DSP Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Sefer Alkan, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın ve vatandaşlar katıldı.
 
DÜRÜST SİYASETİN ÖZLEMİ İÇİNDEYİZ

Ecevit'i anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken açılış konuşmasını ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın gerçekleştirdi. Darçın yaptığı konuşmada "CHP ve DSP eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit çok dürüst bir siyasetçiydi. Ülkesini ve insanları çok seven bir siyasetçiydi. Ülkenin refahı insanların mutluluğu için çalıştı. Yaptığı hizmetler hiçbir zaman göz ardı edilemez. 12-13 yıldır dürüst siyasetin özlemi içindeyiz. Ecevit'i her zaman özlemle anacağız" ifadelerini kullandı.
 
VEDA BELGESELİ İZLENDİ, PLAKET TAKDİMİ YAPILDI
 
Başkan Erdal Darçın'ın konuşmasının ardından Bülent Ecevit'in Veda Belgeseli yayınlandı. Ardından ise plaket takdimi yapıldı.
 
DÜRÜST BİR LİDER VE DEVLET ADAMIYDI
 
Düzenlenen programda daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma gerçekleştirdi. "Bülent Ecevit her zaman özlem ile anılacak bir liderdir" sözleriyle konuşmasına başlayan Akay "Bülent Ecevit  gerçekten dürüst bir lider ve devlet adamıydı.Türkiye’nin her alanda iyi yerlere gelmesi için dış ülkelere bile taviz vermeden onurlu bir şekilde ülkesine hizmet etti” ifadelerini kullandı.
 
DÜRÜST BİR SİYASETİN ÖZLEMİ İÇERİSİNDEDİR
 
Ecevit'in veda belgeselinin izlendiği esnada Ecevit'in sesi ile yapılan siyasetin günümüzde ne kadar özlendiğine dikkat çeken Başkan Akay "Türkiye dürüst bir siyasetin özlemi içerisindedir. Dürüst siyaseti en son rahmetli Ecevit'te bulmuştu" dedi.
 
ÇOK İYİ İŞLERE İMZA ATTI
Düzenlenen anma programında son olarak DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer bir konuşma gerçekleştirdi. "Bülent Ecevit'i anmaktan gurur duyuyorum" sözleri ile konuşmasına başlayan Zeki Sezer "Ecevit her zaman ülkesinin ve ülke insanlarının olduğu kadar tüm dünya insanlarının mutluluğunu isteyen bir devlet adamıydı. O bir yazardı, şairdi, siyasetçi ve devlet adamıydı. Yaşamı boyunca hiçbir zaman dürüstlükten ödün vermedi.  5 dönem başbakanlık yapan Ecevit her döneminde çok iyi işlere imza attı" ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE'DE TARIM BİTİRİLDİ
 
Bugün ülkemizde ekonominin iyiye gitmediğini sözlerine ekleyen Sezer  "Bizlere bir rant, çıkar, yolsuzluk ekonomisi dayatıldı. Bu ekonomi bu şekilde çökecek. İktidarı savunanlarda ekonominin iyi olmadığını söyleyen solcuları eleştiriyor. Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet, kendinden önceki dönemde hükümet tarafından batmış olan ekonomiyi düzeltti. Ondan sonra kurulan hükümet bir anda korkunç bir borç yaptı. Bugün iktidar neyimiz varsa satarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor. Türkiye’de tarım ve tarımcılık bitirildi” şeklinde konuştu.
 
SORUNSUZ KOMŞUMUZ KALMADI
 
Ecevit’in en önemli dış politikasının bölge merkezli olduğunu ifade eden Sezer “Bu günkü hükümet komşularla sıfır sorun diyordu. Ama sorunsuz komşumuz kalmadı. Tüm komşularımızla sorun yaşıyoruz” dedi. Ecevit'in hiçbir zaman dürüstlükten ayrılmadığını sözlerine ekleyen Sezer "Ecevit toplumun her kesimini kucaklayan ve toplumun her kesiminin insanca yaşamasını isteyen dürüst bir devlet adamıydı" diyerek sözlerine son verdi.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.