Eğitim Öğretim Yılından Kalan Kağıt Atıklar Toplanıyor

Kapaklı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi kapsamında eğitim öğretim yılının sona ermesi ile beraber kullanılmayan eski defter, kitap gibi kağıt atıklar Mobil Atık Getirme Aracı’nda toplanıyor.

Eğitim Öğretim Yılından Kalan Kağıt Atıklar Toplanıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Haziran 2022 Çarşamba 10:07

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, sıfır atık ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlük tarafından hayata geçirilen “Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, müdürlük eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından kullanılmayan kağıt atıkların çöpe atılmaması için kampanya başlattı.

KİLOGRAM ÜCRETİ 1,5 TL

Okulların kapanması ile kullanılmayan defter, kitap vb. kağıt atıkların çöpe gitmemesi ve geri dönüşebilmesi için kağıt atıkları Mobil Atık Getirme Aracı’na getiren vatandaşlar, 1 kilogram kağıt atık karşılığında MyEdenred hesaplarına 1,5 TL yüklenecek. Vatandaşlar MyEdenred uygulamasındaki hesapta yer alan tutarı, anlaşmalı alışveriş mağazalarında, restoranlar ve kafelerde harcayabiliyor.

"VATANDAŞLARIMIZ DA PROJELERİMİZİ ÇOK BENİMSEDİ VE BEĞENDİ"

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; Geri dönüşüme büyük katkı sağladığımız ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturan projelerimizi Sıfır Atık belgesi ile taçlandırdık. Vatandaşlarımız da projelerimizi çok benimsedi ve ilgi gösteriyor. Her gün bir mahallede vatandaşlarımızın atıklarını getirdiği ve kazanca dönüştürdüğü Mobil Atık Getirme Aracımız çalışmalarına devam ediyor. Okulların kapanmasıyla birlikte de kitap, defter vb. atıklarını araca getirerek geri dönüşüme kazandıran vatandaşlarımıza 1 kilo atık karşılığında 1 buçuk lira hesaplarına yüklenecek. Doğamızı ve geleceğimizi önemsediğimiz sıfır atık projelerimize duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.