Ekmeğin 1 TL olması için mücadele ediyoruz

Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem, ekmek fiyatlarının 1 TL olması için mücadele ettiklerini ifade etti. Erdem, yağışların beklenenden az olması sebebiyle buğday fiyatlarının yükseleceğini belirterek, “Hali hazırda maliyetlerimiz zaten bizleri zor durumda bırakıyordu. Yağışların da az olması nedeniyle buğdayların da beklenenden az olması, bu ürünün yurtdışından alınmasına neden oldu ve maliyetler daha da yükseldi” dedi

Ekmeğin 1 TL olması için mücadele ediyoruz
10 Mart 2014 Pazartesi 07:12

KONUTU ÇTSO MECLİSİNE GÖNDERDİK
Trakya’da bu yıl yağışların yetersiz olduğunu ifade eden Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem, “Buna paralel olarak da buğday fiyatları yükseldi. Önceki yıllarda buğday fiyatlarına bağlı olarak un fiyatlarında yükselme olmuyordu. Ancak şu an günaşırı zamlar geliyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ekmek fiyatlarının 1 TL olması için gerekli müracaatı yaptık. Burada meslek komitemiz başvurumuzu kabul edip yönetime gönderdi. Yönetim ise fiyatı 90 kuruş olarak belirledi ve konuyu ÇTSO meclisine gönderdi. Meclis maddeyi önümüzdeki toplantıda gündemine alacak” açıklamasında bulundu.
FİYATLAR 2011 YILININ ARTIŞLARINA GÖRE OLUŞUYOR
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi toplantısında üyelere gerekli açıklamaları yaptıklarının altını çizen Erdem, “Elimizdeki maliyetleri belirten belgelerle birlikte neredeyse yüzde 35’e varan zamların geldiğini komite üyelerine anlattık. Fırıncıların da durumunun zor olduğunu ve maliyetlerin altından kalkamadıklarını altını çizerek söyledik. Ekmeğe zam yapılması için elimizden geleni yapacağız. Şu anki fiyatlar 2011 yılından bu yana değişmeyen zamlardır. Ancak o yıldan bu yana girdilerde yüzde yüze yakın zamlar geldi. Bir çuval un o dönemde 42 TL iken şu an 65 TL. Bir koli hamur mayası yine o dönemde 26 TL iken şu an 40 TL civarında. Zam gelen diğer kalemleri söylemiyorum bile” dedi.
KURAKLIK ZAMMI DA BERABERİNDE GETİRECEK
Silivri gibi ilçelerde ekmeğin fiyatının Çerkezköy’den pahalı olduğunu sözlerine ekleyen Sait Erdem, “Ekmek Çanakkale’de 1 TL, Trakya’daki birçok noktada 90 kuruş, İstanbul’da 1.25 TL. bizlere bağlı 56 fırın var ve bu fırınlar zor şarlar altında çalışıyor. Ülke genelinde görülen kuraklık zammı da beraberinde getirecek. Yağış oranıyla yetişen buğday kalitesiz ve yetersiz buğday olacak. Bu da birçok ülkeden ihracat yapılmasına neden olacak. Doların da yükselmesiyle birlikte bu ihracatlar bizlere zam olarak dönecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bu beklenir. - 10 yıl önce
bu kafa zulüm kafası. bu ülkede enflasyon düşük. ama sen hükümeti mi kötülemek istiyorsun? ekonomik göstergeler süper her şey iyi gidiyor sen neden ekmeğe zam istiyorsun?
Avatar
adalet - 10 yıl önce
sayın sait bey yıllardır kar yapamıyorsunuz ama fırın syısı artıyor istediğiniz karı yapamıyorum derseniz insafsınız derim asgari ücretli halk senin istediğin karı karşılayacak mı düşün insaflı olunuz. bakkallar ve sizler karlarınızı düşürmeyi düşünün
Avatar
halk - 10 yıl önce
sait bey sizin tuzunuz kuru çünkü fırından kazancınız iyi olduğu için asgari ücretlinin nasıl geçindiği umrunuz da değil
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
?? arkadaş, trakyada yağışlar yetersiz diyorsunuz! yahu daha kış bitmedi hasat başlamadı neye göre böyşle konuşuyorsunuz? geçen sene yağışlar yetersiz değildi ha zaten öyle olsaydı bir sene boyunca zararına zaten çalışasmazdınız. zarar ediyorsanız kapatın fırıunınızı işçinin memurun emeklinin maaş zammı 6 ayda bir 10-15 lira siz neye güvenipte %20-30 zam yapacaksınız?
Avatar
çarşı - 10 yıl önce
2tl yapta ancadoyarsın
Avatar
Fırıncı - 10 yıl önce
mehmet sait bey işine gelmeyenler zam haberini hazmedemiyorlar una mayaya zam yağarken ayakta kalamayan arkadaşlar kapilarina kilit vuruyorlar bu işyerleri nasıl dönüyor ağzı olan konuşuyor. ..