El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Kapaklı Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü ve Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara ve engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen birbirinden farklı kurslarda ortaya çıkarılan el emeği göz nuru ürünler Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi.

El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Haziran 2021 Perşembe 10:55

Kapaklı Belediyesi bünyesinde kadınlara ve engelli vatandaşlara yönelik Emek Sepeti Üretim Atölyesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurslarda üretilen el emeği ürünler Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile 'Emek Sepeti ve Hayat Boyu Öğrenme' adlı sergide görücüye çıktı. 


“KÜLTÜREL, SANATSAL VE SPORTİF ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ”
Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14:00’da düzenlenen sergiye Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Şube Temsilcisi İbrahim Çetintaş, kurs öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin tamamen sona ermesi ile bu tür etkinliklere daha da hız verileceğini kaydetti. Başkan Çetin, “Özlediğimiz tabloyu karşımızda görüyoruz. Bir buçuk yıldır bu topluluğu özlemiş bulunmaktayız. Kadın Aile Müdürlüğümüz ve Kültür Müdürlüğümüz tarafından devam eden kurslarımızın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile de önemli etkinlikler yapıyoruz. Gençlerimize yönelik ciddi bir faaliyetimiz var. Bu bağlamda hem kültürel, hem sportif hem de sanatsal etkinliklerimizi yapıyoruz. Umuyorum en kısa zamanda bu maskelerden de kurtularak etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğiz.” diye konuştu.
“GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; Kapaklı’daki kurslarımızda hayranlık duyduğum görseller, el emeği ürünler gördüm. Kadınlarımız bu noktada çok yetenekli. Bu sergimizi daha farklı konseptle Tekirdağ genelinde hatta Kapaklımıza özel bir ürün üretebilirsek bunu Trakya genelinde sergileyebiliriz. İnşallah, bugün ilk adımını attığımız sergimizi daha da genişleterek ortaya güzel eserler çıkaracağız. Maksadımız kadınlarımızın kendilerini sosyalleştirirken aynı zamanda bütçelerine katkı sağlamak. Birbirinden güzel ürünleri birazdan göreceğiz, sergimiz hayırlı olsun.
ÜRÜN STANTLARI ZİYARET EDİLDİ
Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Mustafa Çetin ve katılımcılar el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret ettiler. Başkan Çetin, kurs öğreticileri ve kursiyerlerle ürünler ile ilgili sohbet ederek bilgi aldı. Başkan Çetin, serginin yapılmasında emeği geçen Kadın Aile Müdürlüğü ile Kültür İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 
Çetin, sergide gitar kursunda eğitim alan öğrencilerin şarkı ve türkülerine eşlik etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.