Emlakçılar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bağlandı

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz Lüleburgaz’da bir araya gelen Emlakçılar Derneği Başkanların gerçekleştirdiği toplantı hakkında bilgi verdi. Karagöz yeni çıkan 'Emlakçılık yasası' ile gayrimenkulle ilgili meslek alanlarının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bağlandığını belirtirken, "Çıkarılan yasa ile emlakçıların mağdur edilmemesini, kazanılmış haklarının korunmasını istiyoruz" dedi.

Emlakçılar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bağlandı
23 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Tekirdağ Emlakçılar Derneği Başkanı, Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı, Çorlu Emlakçılar Derneği Başkanı, Lüleburgaz Emlakçılar Derneği Başkanı, Kırklareli Emlakçılar Derneği Başkanı'nın Lüleburgaz’da bir araya gelerek yeni çıkan 'Emlakçılar Yasası'nı değerlendirdiler.
    Gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, "10 Aralık 2010 Resmi Gazete'de yayınlanan 27781 sayılı kanun ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri hakkında çıkan kanuna göre emlakçılar Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bağlı olacaklardır ve tüm yasal çalışma şekil ve kurallarını Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün belirleyeceği şekilde çalışmak zorunda kalacaktır" dedi.

KİMSENİN MEMURU DEĞİLİZ
    Çıkarılan kanunun 6. maddesinin "Taşınmaza yönelik aracılık faaliyetlerini düzenlemek lisans vermek, bu faaliyetleri usul ve esaslarını belirlemek ve denetlemek Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne verilmiştir" dediğini söyleyen Karagöz, "Biz emlakçılar özel sektör olarak kimsenin memuru değiliz. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü son yıllarda değişen ve gelişen dünya ve ülkemizdeki koşulları ayak uydurarak çağdaşlık adına önemli gelişmelere imza atarken, işi gayrimenkul olan biz emlakçıları mağdur etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ülke genelinde sayıları yüzbinleri bulan emlak müşavirleri ve emlak danışmanları yıllardır bu işten ekmek yiyorlar. Yasal bir şekilde bu işi yapan emlakçıları yok sayamazsınız.

HAKLARIMIZI KORUYAN BİR YASA OLMALIYDI
    Vergi mükellefi olup oda ve dernek kaydı bulunan, devletimize vergi veren bugün mesleği gayrimenkul ile iştigal eden, bununla ilgili şirketler kuran, devletimize birçok kalemlerden vergi girdisi sağlayan meslektaşlarımız var. Gayrimenkulle ilgili meslek mensuplarımızın çıkarılan yasa ile mağdur edilmeyip, aksine bizim müktesep haklarımızı koruyan bir yasa olmalıydı" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.