ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRALIM

Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği (TİSAG), Özel Çerkezköy AKUT Polikliniği ve Dr.Marina Abuladze'nin katkılarıyla açılan ve 16 engelli vatandaşın el emeği göz nuru eserlerinin sergileneceği Elişi ve Resim Sergisi Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu’nda açıldı.

ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRALIM
18 Aralık 2010 Cumartesi 00:00

Kadın Girişimciler Kurulu, Türkiye Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği (TİSAG), Özel Çerkezköy AKUT Polikliniği ve Dr.Marina Abuladze'nin katkılarıyla açılan Elişi ve Resim Sergisi 16-22 Aralık tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu’nda sergilenmeye başlandı. Serginin açılışını Kaymakam Ayhan Bayhan ve Belediye Başkanı Ali Ertem yaparken açılan sergiye ilgi yoğun oldu. Sergi açılışında konuşan Kaymakam Bayhan, açılan serginin engellilerin de hayatta bir şeyler başardıklarını göstermek açısından çok önemli ve anlamlı olduğuna dikkat çekerken, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

BİZ DE VARIZ!
    ‘Biz de varız’, ‘Bu sese kulak verin’ ve ‘Çerkezköy’de engelleri birlikte kaldıralım’ sloganlarıyla hedefe ulaşmayı amaçlayan ve adın Girişimciler Kurulu, Türkiye Ticaret ve Sanayi Girişimcileri Derneği (TİSAG), Özel Çerkezköy AKUT Polikliniği ve Dr.Marina Abuladze'nin katkılarıyla açılan sergide onaltı engelli vatandaşın el emeği olan resimler, elişi ürünleri, nakışlar, çeşitli takılar, hediyelik eşyalar, sis eşyaları gibi materyaller sergileniyor.

KÜÇÜK NİHAT DUYGULANDIRDI
    Ziyaretçiler açılışın ardından sergiyi gezerek engelli vatandaşların yaptığı ürünleri görme fırsatı yakaladı. Sergide ayrıca geçirdiği cam kemik hastalığı nedeniyle hayatını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan 12 yaşındaki Nihat Ersoy adeta hayata nasıl tutunduğunu göstererek konuklar için saz çalarak, şarkı söyledi.

ÇOCUKLARA EĞİTİM    
    Sergiyle ilgili görüşlerini belirten TİSAG Başkanı Özber Çetin, Dr. Marina Abuladze’nin Çerkezköy’de bulunan engelli çocuklara verdiği eğitimden bahsederek, "Marina Abuladze Çerkezköy’de bulunan engelli çocukların bir kısmının topluma kazandırılması için AKUT’ta 2-3 saat eğitim veriyor. Bunun bir amacı da çocukların öz güvenlerini sağlamak" diye konuştu.
"Dr. Marina Hanım sergiye destek vermemiz için bizden ricada bulundu, biz de yardımcı olduk" diyen Çetin, serginin maddi destek amacıyla gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLER HER STANTTAN ALIŞVERİŞ YAPTI
    Sergiyi gezen Çerkezöy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri her stanttan alışveriş yaparak engelli vatandaşlara yardımcı oldu. Ç.E.M.Y.O. Öğretim Görevlisi Özlem Bekdemir alınan hediyelik eşyaların Çorlu Huzur Evi’nde düzenleyecekleri yılbaşı eğlencesi için aldıklarını da dile getirdi.

İLGİ YOĞUN OLDU
    Gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ve Habip Bilgin, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Prof. Dr. Ziya Özek, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AKP Kapaklı Belde Teşkilat Başkanı Ali Osman Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Rağbet Erol, Ç.E.M.Y.O. Öğretim Görevlisi Özlem Berkdemir, Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, siyasi parti mensupları ve birçok konuk katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.