Engelsizce yaşamak istiyoruz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çerkezköy’de de yoğun katılımla kutlandı. Çerkezköy Sakatlar Derneği önünde toplanan kalabalık grup pankartlar açıp "Engeller bizi yıldırmaz" sloganı ile Çerkezköy Belediye Meydanı'na kadar yürüyüp Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.

Engelsizce yaşamak istiyoruz
07 Aralık 2010 Salı 00:00

Dünya Engelliler Günü Çerkezköy’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Çerkezköy Sakatlar Derneği önünde toplanan grubu Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Ercan Çorbacı ve Hasan Karaca ziyaret ederek, engelli vatandaşların gününü kutladılar ve her zaman engellilerin yanında olduklarını belirttiler.

PANKARTLARINI AÇIP YÜRÜDÜLER
    İl Genel Meclis Üyelerinin konuşmalarından sonra kortej oluşturan grup, Çerkezköy Belediye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.  "Sakat kalmayı biz istemedik", Mimari engeller yaşam alanımızı sınırlıyor", Organlarımızı bağışlayalım sakatlar yaşasın", "Önümüzdeki engelleri kaldırın", Akraba evliliğinden doğan sakatlıklara son verilsin", "Başarmak; engelleri her zaman aşmak değil, bazen yıkmaktır" pankartlarını açan kalabalık grub Çerkezköy Meydanı'na kadar yürüdü.
    Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri de Atatürk Caddesi'nden kortej halinde gelerek meydandaki grubu katıldılar. Çerkezköy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin de gelmesiyle birlikte,  Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
ENGELLİ OLMAYI BİZLER İSTEMEDİK
    Burada bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Sakat Deneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya "Engelli olmayı bizler istemedik, bizlerde herkes kadar eşit ve engelsizce yaşamak istiyoruz" dedi. Çetinkaya’dan sonra  Eğitilebilir Engelliler İş Okulu ve İlköğretim Okulunu yaptıran emlakçı Serkan Karagöz de bir konuşma yaptı.
    "Engellerin bu anlamlı günü kutluyorum" diyerek söze başlayan Karagöz, "Okulumuz 2011 yılında faaliyete geçecek. Okulumuz bittiği zaman engelli vatandaşlarımızın sorunları büyük oranda çözülmüş olacak. Sizlerin daha iyi şartlar altında yaşayacak olması daha kaliteli eğitim alacak olması bizleri mutlu edecekti şeklinde konuştu. Engelliler Günü'nü kutlamak için bir araya gelen kalabalık grup konuşmalarından ardından alkışlarla ve sloganlarla Polis Evi'ne kadar yürüdü. Engelliler Polis Evi'nde Bilim İlaç’ın 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında düzenledikleri etkinliğe katıldılar. Ayrıca gerçekleştirilen etkinliklere Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in ve AKP İlçe Yönetimi’nin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.