Erdoğan; Cüneyt Kardeşimizle birlikte tüm ilçelerde Tekirdağ’ı yeniden ayağa kaldıracağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim mitinglerinin ikincisini Tekirdağ’da gerçekleştirdi. Süleymanpaşa ilçesinde Valilik meydanında gerçekleşen, “Büyük Tekirdağ Buluşması”sında, miting öncesi AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan; Cüneyt Kardeşimizle birlikte tüm ilçelerde Tekirdağ’ı yeniden ayağa kaldıracağız
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Şubat 2024 Cumartesi 12:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağlıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Maşallah Tekirdağ yine bir başka güzel. Murat Hüdavendigar’ın yadigarı olan Tekirdağ bizim göz bebeğimiz. Biz Tekirdağ’a öyle başkaları gibi hesabi değil yürekten bağlıyız. 3 Kasım 2002’den beri Tekirdağ’ın tercihi ne olursa olsun şehrimizi hiçbir zaman ihmal etmedik, kaderine terk etmedik.” dedi.

31 Marttan sonra hükümet ve belediye el ele vermek suretiyle kentsel dönüşümü hızlandıracağız. İnşallah Tekirdağ’da Cüneyt kardeşimizle birlikte el ele vermek suretiyle tüm ilçelerde Tekirdağ’ı yeniden ayağa kaldıracağız.Genç, dinamik bir yapıyla Tekirdağ’da merkezi yönetim ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz el ele vereceğiz ve Tekirdağ’ı ayağa kaldıracağız. Bu yüzden ‘Yeniden Tekirdağ’ diyoruz.” diye konuştu.

Tekirdağ’ın, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın “Gerçek Belediyecilik” vizyonuna ihtiyaç duyduğunun açık olarak görüldüğünü belirten Başkan Erdoğan, “İnşallah 31 Mart yerel seçimleri Tekirdağ’ımız için bir milat olacaktır. Tekirdağlı kardeşlerimin, sandıklara gittiklerinde en doğru ve en isabetli kararı vereceklerinden şüphe duymuyorum.” Dedi.

Başkan Erdoğan, AK Parti hizmet siyasetinin en yakın şahidinin Tekirdağ olduğuna dikkat çekerek, son 21 yılda Tekirdağ’a toplamda 157 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

“Tekirdağ’ımızda 4 bin 149 yeni derslik inşa ettik. Namık Kemal Üniversitesi’ni ilimize kazandırdık. 4 bin 973 kişi kapasiteli Yüksek Öğrenim Yurt Binaları açtık. Şehrimize farklı branşlarda toplam 45 spor tesisi yaptık. Tekirdağ’da Hayrabolu’da ve 2 tane Çorlu’da olmak üzere toplam 7 Millet Bahçesi projemiz bulunuyor. Çorlu ve Süleymanpaşa Yavuz Millet Bahçemizin yapımını tamamladık. Diğer millet bahçelerimizin projelendirme çalışmaları devam ediyor.” diyen Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Kentsel dönüşümde riskli yapı olarak tespit edilen 2 bin 919 konut ve 469 iş yerinin dönüşümünü sağladık. İktidara geldiğimizde 2 adet atık su arıtma tesisi ile nüfusun %21’ine hizmet verilirken, bugün 19 atık su arıtma tesisi ile nüfusun tamamına hizmet veriyoruz.Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 3 buçuk milyar liralık yardım yaptık. Sağlıkta toplam bin 546 yataklı, 15’i hastaneden oluşan 33 sağlık tesisi inşa ettik. Bunları biz yaptık. 86 kilometre ile devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 323 kilometre ilave ile 409 km’ye çıkardık. Yaparsa AK Parti yapar!”

Konuşması sık sık alkışlarla ve destek sloganlarıyla kesilen Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Tekirdağ, büyükşehir kimliğine uygun hizmetleri artık fazlasıyla hak ediyor. Gelin hep birlikte Tekirdağ’ı içine düştüğü bu dehlizden çıkaralım. Gelin Tekirdağ’ı Cumhur İttifakının, “Gerçek Belediyecilik” vizyonuyla buluşturalım. Bu konuda şehrimize her açıdan çağ atlatacak güçlü bir kadro kurduk. Başka hesaplar peşinde koşmadan, sadece hizmet edecek, her anınızda hep yanınızda olacak ehil isimleri aday olarak belirledik. Biz belediye başkan adaylarımızın tamamına güveniyoruz, inanıyoruz; kararlıyız ve kazanacağız. Tekirdağ’ın tercihinin de başta büyükşehir olmak üzere, inşallah bu sefer Cumhur İttifakı’ndan yana olmasını temenni ediyoruz. 31 Mart akşamı Tekirdağ’dan müjdeli haberler bekliyorum.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından beraberindeki bakanlar, milletvekilleri ve Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarıyla birlikte meydanda bulunan vatandaşları selamladı.

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL: MARTIN SONU DEĞİL, NİSANIN SABAHI BİR BAŞKA GÜZEL OLACAK”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel de,‘Büyük Tekirdağ Buluşması’ mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Yüksel, "11 ilçemizde, 373 mahallemizde, gönül belediyeciliğimizin gerçek mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile Türkiye Yüzyılı’na yakışacak projeleri hayata geçirmek için geliyoruz.” dedi.

Yüksel, bahanelerle değil, iş üreterek” milletin hizmetinde olacaklarını vurgulayarak, Tekirdağ'ın acil sorunlarına pratik çözümler sunacaklarını belirtti. Deprem riski altındaki ilçelerde kentsel dönüşümü hızla uygulayacaklarını, ulaşım ve altyapı sorunlarını çözecek projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Tekirdağ'a tramvay ve metro projeleri kazandırmak için geldiklerini söyleyen Yüksel, "Tarih yazmaya geliyoruz!” diyerek, deniz ulaşımı ve yat limanları projeleriyle şehre değer katmayı hedeflediklerini anlattı.

Yüksel, su sorunlarına değinerek, su faturalarını yarıya indirme sözü verdi ve şehrin sosyal, çevresel ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak bir dizi projeyi duyurdu. Gençler için eğitim desteklerinden, kadın yaşam merkezlerine, emekli aktivite merkezlerinden, engelsiz yaşam merkezlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet ve projelerin altını çizdi.

"Martın Sonu değil, Nisanın sabahı bir başka güzel olacak!" diyerek konuşmasını tamamlayan Yüksel, Tekirdağ'ı Değişim, Gelişim ve Dönüşüm hedefleriyle, daha müreffeh, güvenli, sosyal, sağlıklı, huzurlu, üretken ve vizyoner bir şehir yapma taahhüdünde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.