Erkan Zümbül Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Yeni Başkanı

7 dönemdir oda başkanlığını yürüten Ali Bozdağ ile Erkan Zümbül’ün yarıştığı Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan genel kurulu seçimlerini Erkan Zümbül kazandı.

Erkan Zümbül  Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Yeni Başkanı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Ocak 2022 Pazar 20:23

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 8 Ocak’ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen 24. Olağan Genel Kurulu Pazar günü gerçekleştirildi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kuruluna Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri, esnaf ve davetliler katıldı.

Divan başkanlığına Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kahraman ve Başkan Vekilliğine Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe seçilirken, katip üyeliğe de Mustafa Duyar, Salih Azbay ve Abdulmenav Dağ seçildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve ardından odanın faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve  gelir gider hesapları okunarak oylandı. Yönetim ve denetim kurulun ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından Bozdağ üyelere teşekkür etti.

Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, öğretim ve pratik kurs programları ve tahminin bütçenin görüşülmesi ile devan eden toplantıda 2022 yılı tahmini bütçesi 3 milyon 967 bin 410 TL olarak belirlendi. İlgili gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından huzur hakları ve yolluk ücretleri görüşülerek karara bağlandı. Öğrenci okutulması ile ilgili gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından, gayrimenkul ve taşıt alım satımına, gayrimenkul karşılığı ödünç para alınmasına karar vermek, bu konudaki işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

Programa katılan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ve ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşma yaptılar.

ESNAFIMIZ ZOR BİR SÜREÇ YAŞADI

Dilek ve temennilerden sonra konuşma yapan  Erkan Zümbül kongreye katılım gösteren üyelere teşekkür etti. Zümbül, “ 2018’den bu yana kapılarını aşındırdığımız esnafımızın artık değişim şart dediğini gördüm. Yeni bir yönetim işaretini istediğinden dolay bu yola çıktık. Maalesef 2019 yılında çıkan Covid-19 pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de canlar yaktı ve bu süreçti biz esnaflar olarak da büyük sıkıntılar yaşadık. İş yerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Ölen esnaf arkadaşlarımız ve hastalığa yakalananlar oldu. Bir çok yakınımızı kaybettik. Ölenlere rahmet, hastalara acil şifalar diliyorum. Pandemide devletimizden, belediyelerimizden destek alan esnaflarımız oldu. Ama maalesef mevcut oda yönetimimiz bu konunda sınıfta kaldı. Mevcut yönetim hiçbir esnafın kapısını açmadı. Bu durum esnafımızın kafasında esnaf odası neden var diye sorguladı. 4 bini aşkın üyesi olan bir odada hizmet etmenin farkandalığını göstermek için gönüllü esnaf arkadaşlarımla birlikte görev almak için sizlerin huzurunda esnafın kaderini değiştirmek için destek ve yetki istiyorum. Bizlere bu görevi layık gördüğünüz takdirde birçok projemizle siz değerli esnaflarımıza yeni bir ruhla hizmet etmeye talibiz. Yenilikçi olacağız. Çırak yetiştirme kurslarını güçlendireceğiz. Ben değil biz olacağız. Birlik olacağız. Sanayi kenti Çerkezköy’ümüze yeni sanayi sitemizin kazandırılmasında emeği geçecek başkanlarımızın sonuna kadar destekçisi olacağımıza tüm esnaflarımızın huzurunda söz veriyorum. Esnaf gönlüyle, gözüyle, merhametiyle, sanatkarlığıyla, yetiştirdiği insanlarla her zaman örnek olmuştur. Bu duygularla beyaz bir gelecek için beyaz listeye destek olmanızı istiyorum” dedi.

Zümbül’ün ardından Ali Bozdağ’da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların  ardından seçimlere geçildi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı için 22 yıldır başkanlık görevini sürdüren ve mavi liste ile seçime katılan eski başkan Ali Bozdağ ile, beyaz liste adayı ilçe esnaflarından yeni başkan Erkan Zümbül yarıştı.

17.00 oy verme işleminin bitmesinin ardından sandıklar açıldı ve sayımda geçildi.

Geçerli 1423 oyun 880’isini alan Erkan Zümbül başkanlığa seçilirken, 22 yıldır başkanlık yapan Ali Bozdağ ise 543 oyda kaldı. Esnaf Sanatkarlar Odası’nın yeni başkanı Erkan Zümbül’ün yönetimde Necati Aksu, Osman Arat, Ufuk Soydan, Ersin Aktaş, Safiye Savaş, Hakan Furan, Kaan Kafalı, Adnan Buzkuş, Sadullah Biryol ve Abdulkadir Yeşilçam yer aldı. Denetleme kurulu asil üyeliğine de Ozan Gürel, Selçuk Alpkuş ve Seda İl seçildi.

KAZANAN ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ESNAFI OLDU

Oy sayımının ardından teşekkür konuşması yapan Erkan Zümbül; Ali Bozdağ ve kuruluşundan bu yana odaya hizmet eden başkanlara ve yönetimlerine teşekkür ederek, “Kazanan Çerkezköy ve Kapaklı esnafı oldu. Her zaman yeniliklerin peşinde olacağız. Hiç kimseyle kötü olmayacağız. Biz başaracağız. Hep birlikte bir olacağız” dedi.

Erkan Zümbül’ü tebrik eden Ali Bozdağ da “Kazanan Çerkezköy oldu” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.