Ertem ve Ak Partililer bu kez Fevzipaşa’yı dinledi

AKP İlçe Teşkilatı ile birlikte belli aralıklarla ilçedeki mahalleleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Ertem bu kez Fevzipaşa Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların sorularını yanıtladı

Ertem ve Ak Partililer bu kez Fevzipaşa’yı dinledi
01 Şubat 2013 Cuma 08:33

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çerkezköy İlçe Teşkilat Yönetimi ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, vatandaşların sorunlarını dinlemek için gerçekleştirdikleri kahvehane ziyaretlerine bu kez Fevzipaşa Mahallesi, Naim Süleymanoğlu Sokak üzerinde bulunan Öz Karadeniz Dostlar Kıraathanesi ile devam etti. Ziyarette AKP İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Habip Bilgin ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Partililer, ziyaret esnasında, vatandaşların şikayet ve taleplerini dinleyerek, gereken noktalarda açıklamada bulundu.
İZİNSİZ HAFRİYAT DÖKENLERE AĞIR YAPTIRIM UYGULANACAK
Ziyaret esnasında sıkıntılarını partililere aktaran vatandaşlar, çöpler alındıktan sonra yerlerde çöp atıklarının kaldığını, Halide Edip Adıvar Caddesi ile dört yolun kesiştiği noktadaki ızgaraların yetersiz kaldığını dile getirirken, tır garajı karşısındaki araziye de hafriyat döküldüğünü belirterek bu konulara önlem alınmasını istedi. Bunun üzerine söz alan Ali Ertem, belediyenin hafriyatları belli aralıklarla aldığını söylerken, “Biz temizliyoruz, ancak bazı hafriyatçılar gece gelip bazı noktalara hafriyat döküyor. Bunları tespit edersek ağır yaptırımlar uygulanacak” dedi.
FEVZİPAŞA MAHALLESİ 9 YIL ÖNCESİNE KADAR İHMAL EDİLİYORDU
Konuşmasında, vatandaşlardan Fevzipaşa Mahallesi’nin şimdiki durumu ile 9 yıl önceki durumunu kıyaslamalarını isteyen Ali Ertem, Fevzipaşa Mahallesi’nin 9 yıl öncesine kadar ihmal edilen bir mahalle olduğunu kaydederek, “Güveniş ve Barbaros Caddeleri dışında mahallede bir metrekarelik tek bir asfalt ve parke taşı yoktu. Bugün ise bir metrekare stabilize toprak yol yok. Hatta 2004 yılından bu yana bazı noktalarda 2 kez asfaltlama yaptık. 2006 yılında doğal gaz çalışmaları oldu, bunun yanı sıra elektrik ve PTT çalışmaları yapıldı. Bunların yanında mahallede tek ve 2 kat evler varken, bizim zamanımızda mahalleye müteahhitler girdi, apartmanlar yapıldı. Önceleri mahallede sık sık yaşanılan su kesintileri de bizim zamanımızda azaldı. Kanalizasyon, alt yapı ve ulaşım sorunu da ortadan kalktı’’ İfadelerini kullandı.
YENİ KONTEYNIRLAR GELİYOR
Ertem, Çerkezköy’de tek olan 16 yaş altı spor kompleksini bu mahalleye kazandırdıklarını da hatırlatırken, Bağlık ve Fatih Mahallesi’ne de aynı projenin yapılacağı bilgisini verdi. Ali Ertem ayrıca 1000 yeni çöp konteynırının Nisan gibi Çerkezköy’e kazandırılacağını ifade etti. Vatandaşların, fabrikalar tarafından mahalleden geçen Kavak Deresi’ni kirlettiği söylemi üzerine konuşan Ertem, “Derelere bırakılan atıkların zararlı olup olmadığının tespiti için Çevre Müdürü’ne gerekli talimat verilecek. Zararlı atık atanlar cezalandırılacak” bilgisini verdi.
TREDAŞ ÇALIŞMA YAPACAK
Ziyaret esnasında, mahalledeki aydınlatmaların yetersiz olduğu söylenirken,  Ali Ertem, konuyla ilgili olarak Tredaş’a bilgi verileceğini, haftaya da mahallede trafo güçlendirme ve elektrik hatlarını yer altına alma çalışması başlayacağı kaydederek,  “Ancak, belirtilen şikayetler lokal sorunlar. Çok ciddi denilebilecek bir sıkıntı yok. İfade ettiğiniz sıkıntılar bugün Londra ve New York gibi yerlerde de olabiliyor. Sıkıntıların büyük olmaması sevindirici” diye konuştu.
ONLARIN DA BİZİM KADAR HAKKI VAR
Ali Ertem, mahallede çok fazla köpek olduğu ile ilgili sıkıntıya da yanıtlarken, yaptığı açıklamada, “Biz çevrede barınağı olan tek belediyeyiz. Küpesi olmayan köpekleri alıyor, aşılarını yapıp kanun gereğince 15 gün sonra yeniden sokaklara bırakıyoruz. Ben bir sokağın ne kadar sahibiysem, köpekler de o kadar sahibi. Dolayısıyla onlarla yaşamaya alışacağız. Belediye olarak bu kapsamda da ciddi paralar harcıyoruz. Bir köpeğin aşı bedeli 150 TL, geçen yıl ise tam 560 köpeğe aşı yaptık. Küpesi olamayan köpek görürseniz bizlere haber verin” ifadelerini kullandı. Bir süre daha soru cevap şeklinde giden ziyaret, yapılan sohbetin ardından son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.