ERTEM'DEN ÖĞRENCİLERE BELEDİYECİLİK DERSİ

Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Kamu Yönetimi dersindeki 'Yerel Yönetimler ve Belediyecilik' konusunda ders verdi. Ertem, Belediye'nin görevleri ve organları hakkında yaklaşık bir saat süren konuşmasının ardından da öğrencilerin sorularını cevaplandırdı

ERTEM'DEN ÖĞRENCİLERE BELEDİYECİLİK DERSİ
13 Mart 2014 Perşembe 07:31


Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Meclisi'nde Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Asistanlık Bölümü öğrencilerine Kamu Yönetimi dersinde 'Yerel yönetimler ve Belediyecilik' başlıklı ders verdi. Ertem, Belediye'nin görevleri ve organları hakkında yaklaşık bir saat süren konuşmasının ardından da öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
BELEDİYELER HAYATIN HER YERİNDE VAR
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencileri  'Yerel Yönetimler ve Belediyecilik' başlıklı dersini Belediye Meclisi'nde yaptı. Öğrencilerin hocaları da bu kez Belediye Başkanı Ali Ertem oldu. Ertem, yerel yönetimler ve belediyeler hakkında temel bilgiler verdikten sonrna belediyenin görevleri, belediye organları, belediye meclisi ve görevlerini anlattı. Belediyelerin hayatın içerisinde olan kurumlar olduğunu belirten Başkan Ertem, "Belediye insanlara doğumdan ölüme kadar hizmet veren bir kurum. Bir ilçede bir şehirde yaşayan herkesin hayatında belediyelerin yeri var. Sabah kalktığımızda içtiğimiz sudan, çöplerin toplanmasına kadar hepsi belediye hizmetleridir."dedi.
5393 SAYILI KANUN YETKİLERİ ARTIRDI
Konuşmasının başında belediyelerin tarihinden bahseden Ertem, "160-170 yıllık süreç içerisinde belediyeler değişimler ve gelişimler yaşamıştır. Zaman zaman belediyelerin yetkileri artmıştır, zaman zaman sınırlamalar olmuştur. Bu süreçte 2004 yılına gelindiğinde 5394 sayılı kanun ile belediyelerin yetki ve sorumlulukları arttı. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye yasası çıktı. 30 Mart'ta yapılacak seçimlerle birlikte bu yasaya göre belediyeler hizmet verecek."dedi. Başkan Ertem, kamu yatırımlarıyla belediye faaliyetlerinin birbirinden ayrıldığını anlattığı konuşmasında, "Kamu yatırımları hükümetin görevleri. Nedir bu görevler? Mesala sağlık hizmetleri. Bu merkezi yönetimin yapmakla sorumlu olduğu hizmet. Belediyelerin görevleri arasında değil. Aynı zamanda emniyet hizmetleri yine merkezi hükümetin görevleri arasında."diye konuştu.
BELEDİYENİN TEMEL GÖREVLERİ
Belediyenin temel görevlerinin altyapı, üst yapı, sosyal ve kültürel hizmetler ilgili çalışmalar olduğunu söyleyen Başkan Ertem, "Mesala yol, kaldırım, kanalizasyon, yağmur suyu giderleri gibi hizmetler altyapı hizmetleridir. Cadde düzenlemesi, şehir planları, imar planları üst yapı çalışmalarına girer." açıklamasında bulundu. Ertem, daha sonra Belediye organlarını anlattı. Belediyenin, Belediye Meclisi, Encümen ve Belediye Başkanı'ndan oluşan organlara sahip olduğunu belirten Ertem, "Bunlar içerisinde en önemli organ Belediye Meclisi'dir. Belediye Meclisi ayda bir toplanır. Belediye Encümeni haftada bir toplanır. Başkanın iki görevi vardır. Birincisi Belediye Meclisi'nde ve Encümeni'nde alınan kararları uygulamak. Diğeri ise kanunlar çerçevesinde vatandaşların işlerini görmek."dedi. Belediyenin idari yapısını anlatan Başkan Ertem, daha sonra Belediye Meclisi hakkında bilgi vererek dersi tamamladı.
ÖĞRENCİLERİN YURT ŞİKAYETİ VAR
Başkan Ertem, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler dersle ilgili sorularının yanıtlayan Başkan Ali Ertem, şikayetleri de dinledi. Öğrenciler Çerkezköy'de kaldıkları yurttan okullarına gelmekte zorlandıklarını belirterek, ulaşım sorununun çözülüp çözülemeyeceğini sordu. Başkan Ertem, öğrenci yurdunun Karaağaç'ta olduğu için kendi yetki alanı dışında olduğunu ancak önümüzdeki dönemde MYO'nun Veliköy'de yapılacak kampüse taşınması ile bu sorunlarının giderilmiş olacağını kaydetti. Öğrenciler ayrıca Çerkezköy'de kiralık ev bulamamaktan yakındı. Programın sonunda MYO öğrencileri Ertem'e çiçek vererek, anlattığı ders için teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KOMİK - 10 yıl önce
ilk ders;eğer villanız yoksa,ve de villa almak istiyorsanız...olmadi tweter da birisiyle küfürleşirseniz,onunla tekrar nasil bir araya gelirsiniz...:))
Avatar
ali ertem den dersler - 10 yıl önce
ders 1: tweter üzerinden birbirinize hakaret etmeyin,gün gelir aynı gemiye binebilirsiniz...
ders 2: silivri de villam yok,eşimin jipi yok diye sakın üzülmeyin,belediye başkanı olursanız,pekala alabilirsiniz.
ders 3: belediyeler hizmet değil,rant yeridir..:))