ERZURUMLU GENÇLER DERNEK KURDU

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği kuruldu. Hafta sonu pazar günü saat 13.00'da Barbaros Caddesi Sezer Sokak'ta açılışı yapılacak derneğin yönetimi gençlerden oluşuyor

ERZURUMLU GENÇLER DERNEK KURDU
01 Mart 2014 Cumartesi 07:24

Çerkezköy'de ilk kez bir hemşehri derneği gençler tarafından kuruldu. Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği önümüzdeki pazar günü Mehteran Takımı ve Erzurum Bar Ekibi'nin gösterileri eşliğinde saat 13.00'da açılışı yapılacak.
PAZAR GÜNÜ AÇILIŞ YAPILACAK
Barbaros Caddesi Sezer Sokak Numara 13'teki adresinde açılışı yapılacak derneğin kurucu Başkanı İlyas Akın, amaçlarının kahve kültüründen uzak yöresel etkinliklerle hemşehri yakınlaşmasını sağlamak ve Çerkezköy'deki diğer yöresel kültürlerle sosyal alışverişte bulunmak olduğunu söyledi. Pazar günü açılışı yapılacak açılışa tüm Erzurumlu hemşehrilerini davet eden Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlyas Akın, "Derneğimizin lokalinde kahve kültürü olmayacak. Buraya hemşehrilerimiz geldiği zaman sohbet edip, kültürel etkinliklerde bulunacak. Sadece Erzurumluları değil tüm Çerkezköylü hemşehrilerimize açık olacağız. Sohbet toplantıları, Kur'an-ı Kerim okuma programları ve halk ozanları konserleri gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca halk oyunları ve folklör kursu, bağlama, saz kursları derneğimizde yapılacak."dedi.
Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin açılış programında ise şunlar yer alıyor: Kur'an-ı Kerim, İstiklal Marşı, Bar Ekibi (Dadaşlar), Mehteran Takımı konseri.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Savaş Sevim - 10 yıl önce
erzurumlular olarak birlik berabeliyi sağlamak bütün erzurumluların borcudur gidelim derneyimize üye olalam bütün sosyal faliyetlerde bulunanım