Eski Belediye Yönetimine 25 milyon TL'yi sordu

26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Başkanı Mustafa Ordu, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin belediye çalışmalarına karşı yaptığı eleştiriler ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Öğe’ye verdiği cevabı ‘kayıkçı kavgası olarak nitelendirdi. Ordu, bu diyalogların vatandaşları oyalamak için yapıldığını savunarak, “2005 yılında SS 25 nolu Akarsu Kooperatifi’ne verilen bu 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girmiştir? Bu 15 araçlık hat verilmesi ile ilgili belediye meclisi ve/veya encümeninde alınan kararlar nelerdir?” ifadelerini kullandı

Eski Belediye Yönetimine 25 milyon TL'yi sordu
29 Kasım 2016 Salı 11:23

AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri basın açıklamalarıyla gündeme oturan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın danışıklı dövüş yaptıklarını ifade eden 26. Dönem Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
DANIŞIKLI DÖVÜŞ
Belediye başkanı ile AKP ilçe başkanı arasında yeni bir kayıkçı kavgasına şahit olmaktayız. Bu danışıklı dövüşün Çerkezköy e ve vatandaşlara hiçbir faydası olmayacaktır. Bu tartışma vatandaşları oyalamaya yönelik sahte bir tartışmadır. Konuyu fazla dağıtmamak için bu danışıklı tartışmanın değerlendirmesini önümüzdeki haftalara bırakıyorum.
KAPI ARKASI DAYANIŞMASI
Bu arkadaşlar kamuoyu önünde sahte bir tartışma yaparken kapı arkasında dayanışmalarını sürdürerek vatandaşların gerçekleri öğrenmesini engellemektedirler. İşte bu konunun vatandaşlar tarafından iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konudaki görüşlerimi aktarmak istiyorum.
SORULARIN CEVABINI ALMAK İSTİYORUM
Hepinizin bildiği gibi; Çerkezköy Belediyesi 2005 yılında SS 25 nolu Akarsu Kooperatifi’ne verilen 15 araçlık minibüs hattıyla ilgili sorduğum sorulara cevap vermeyerek geçen dönemki AKP belediye yönetiminin yaptığı yasadışı uygulamada dönen dolapları vatandaşların öğrenmesini ve suçluların hesap vermesini engellemektedir. Halbuki ben 2014 yılında yönetime gelen yeni belediye yönetiminin yapmadığı veya yapamadığı denetleme görevini yapmak için soruların cevabını almak istiyorum. Sorularım çok basit. 2005 yılında SS 25 nolu Akarsu Kooperatifi’ne verilen bu 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girmiştir? Bu 15 araçlık hat verilmesi ile ilgili belediye meclisi ve / veya encümeninde alınan kararlar nelerdir?
ENGEL OLUNUYOR
Aslında bu hatların nasıl verileceğini, oradan ne kadar gelir elde edileceğini, o gelirin nerede kullanılacağını zamanın belediye başkanı yerel basın yoluyla kamuoyuna açıklamıştı. Bu açıklamanın sonucunu takip etmek, yasalara aykırı bir uygulama, yolsuzluk tespit ederse ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunmak 2014 yılında göreve gelen yeni belediye yönetiminin asli görevidir. Yeni yönetim bu görevi yapmadığı gibi, istediğim bilgileri vermeyerek olayı zaman aşımına sokmak istediği izlenimi vermekte, aynı zamanda benim de denetleme görevini yapmama engel olmaktadır.
BUNUN BAŞKA BİR İZAHI YOKTUR
Dönemin belediye başkanının basın yoluyla kamuoyuna yaptığı açıklama ve yine dönemin meclis üyeleri ile yaptığım görüşmelerden; belediye kasasına girmesi gerekirken yok olan paranın dolar ve altın bazında bu günkü ortalama kurla karşılığının 25 milyon TL civarında olduğunu tahmin ediyorum. Bu para ne olmuştur? Bunu açığa çıkarmak isteyen bir kişiye istediği bilgiler neden verilmemektedir? Geldiğimiz noktada fazlaca bir eğitime falan gerek olmadan okur yazar olan her vatandaş şu tespiti yapabilir: Belediye de bulunan kripto bir yapı o parayı bir yerlere göndererek yok etmiştir. Aynı kripto yapı, olayın açığa çıkmaması için büyük bir direnç göstermektedir. Bunun başka bir izahı yoktur.
AÇIKLARLARSA ÖĞRENME İMKANIMIZ OLUR
Bu kripto yapının açığa çıkartılması 2014 yılında göreve gelen yeni yönetimin görevidir. Başta belediye başkanı olmak üzere yeni yönetim bugüne kadar konunun açığa çıkartılması için görevini maalesef yapmamıştır. Bunun sebebini bizim bilme imkanımız yoktur, ancak kendileri açıklarlarsa öğrenme imkanımız olur. Ayrıca bu açıklamayı da bekliyoruz. Üstelik kendi yapmadıkları görevi benim yapmamı da istediğim bilgi ve belgeleri vermeyerek neden engellemek istemektedirler?
GULU-GULU DANSI
Bu gerçek ortadayken yok sen onu yaptın, yok sen bunu yaptın gibi sahte ve danışıklı tartışmalar vatandaşa ve belediyeye ne kazandırır? Belediye başkanı bu paranın peşine düşerek o parayı belediye kasasına koyacağı yerde sahte ve danışıklı bir tartışmayla AKP İlçe Başkanı ile adeta gulu-gulu dansı yapmayı tercih ediyor.
SICAK KOLTUKLARINDA AHKAM KESMEYİ TERCİH ETTİLER
Oysa Çerkezköy bu süreçte çok önemli fırsatları kaçırmaktadır. Örneğin geçen yaz aylarında eski SSK Hastanesi yıkıldı. Ben buranın yıkılmaması, NKÜ’ye tahsis edilerek Diş Hekimliği Fakültesi açılması için çağrı yaptım. Ne belediye başkanı ne de AKP İlçe Başkanı ilgilenmediler ve hastane yıkılarak Çerkezköy için fakülte şansı kaçırıldı. Oysa NKÜ rektörlüğü yaptığım çağrıya verdiği yanıtta buranın milli emlağın olduğunu, dolayısıyla kendi yapacakları bir işlem olmadığını bildirdi. Yani bina NKÜ rektörlüğüne tahsis edilseydi buraya diş hekimliği fakültesi açılma imkanı olacaktı. Ama arkadaşlar Çerkezköy’ün kaderini değiştirecek böyle bir projeyi takip edeceklerine sıcak koltuklarından ahkam kesmeyi tercih ettiler.
ORDU’NUN SORULARI
Şimdi herkese soruyorum. Bir süredir basın yoluyla vatandaşlarla paylaştığım, yok olan para hakkında AKP İlçe Başkanı’nın bir görüşünü gören ya da duyan var mı? Peki; Belediyenin konu hakkında sorduğum sorulara cevap vermemesi hakkında AKP İlçe Başkanı ne düşünüyor? Söz konusu dönemin belediye başkanı partisinin halen üyesidir. Kendisinden konu hakkında bilgi almış mıdır? Öğrendiklerinden tatmin olmuş mudur? Konu hakkında öğrendiklerini, bildiklerini kamuoyunla paylaşmayı düşünüyor mu?
BIRAKMAM ONLARI
Belediye kasasına girmesi gereken bu kadar yüklü bir paranın yok olması çok açık bir şekilde tüyü bitmemiş yetim hakkının yenmesi, kul hakkı değilse nedir? AKP İlçe Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkanı bu konuda söz birliği etmişçesine neden susuyor, konuşmuyor, sahte ve danışıklı tartışma ile vatandaşı oyalıyorlar. Beni bilen biliyor, bırakmam onları. Ne kadar gizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar o soruların cevaplarını da alacağım, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını da sağlayacağım.
CUMHURBAŞKANLIĞI’NA KADAR ÇIKACAK
Öncelikle Tekirdağ Milletvekillerine mektup yazarak kendilerini bilgilendirecek ve konunun aydınlatılması için göreve çağıracağım. Sonuç alamazsam; İçişleri ve Adalet Bakanlığını göreve çağıracağım. En son olarak da Başbakan ve Cumhurbaşkanını konu ile ilgili olarak bilgilendirerek gelinen aşamada olayın açığa çıkarılması ve suçluların cezalandırılması için yardım isteyeceğim.
PARANIN AKIBETİNİ BİRLİKTE ÖĞRENELİM
CHP’li belediye yönetimini kamuoyu önünde son kez uyarıyorum. Yanlış yoldasınız. İstediğim bilgi ve belgelerin verilmesini engellemek; suçlulara yardım ve yataklık yapmaktır. Yani suç ortaklığıdır. Bunu yapmayın. Tam tersi yardımcı olun bu paranın akıbetini birlikte öğrenelim. Paranın belediye kasasına girmesini sağlayalım. Belediye Başkanı açıklamasında 45 milyon TL borç kaldığını belirtmiş. İşte yok edilen bu 25 milyon liranın belediye kasasına girmesi sağlanırsa bu borcunda yarıdan fazlası kapanmış olur. Tekrar ediyorum. Suça ortak olmayın, suçluyu koruyup kollamayın. Suçu ve suçluyu ortaya çıkararak hak ettikleri cezayı almasını sağlayın.
SUÇLULARA YARDIM VE YATAKLIK MI?
Bu aynı zamanda şeffaflığın da gereğidir. Seçim dönemi başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP’li belediye başkan adaylarının imzaladıkları taahhütnamede şeffaflık sözü verilmedi mi? Bu nasıl şeffaflık? Belediyenin, nereye gittiği açıklanamayan 25 milyon TL civarındaki bir paranın akıbetini araştıran bir kişiye istenen bilgi ve belgeleri vermemesi, gizlemesi şeffaflık mı olur? Yoksa Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle suçlulara yardım ve yataklık mı?
PEŞİNİ BIRAKMAYACAK
Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir önceki dönem Yalova’nın AKP’li belediye başkanının belediye bütçesinden seçmenlerine yedirdiği köfte paralarının peşine düşen CHP Milletvekili Muharrem İnce ye de mektup yazarak konu hakkındaki görüşlerini öğrenmeye çalışacak, cevap gelirse vatandaşlarla paylaşacağım.”
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezli - 7 yıl önce
ordu ya helal olsun.görüşlerinin altına imzamı atarım.saygılar
Avatar
küçük sanayi esnafı - 7 yıl önce
Mustafa başkan yine gerçekleri ortaya dökmüş.bilgi verilmediğine göre o parayı birileri cebe indirmiş.kul hakkıdır,ben hakkımı helal etmiyorum.haram olsun