Esnaf’tan elektrik faturalarına tepki

Ocak ayında elektrik faturalarının gelmesiyle birlikte konutta tüketilen elektrikle, iş yerlerinde tüketilen elektrik arasında KW başına iki kat fark oluşurken, esnaf gelen faturalara anlam veremediğini söylüyor.

Esnaf’tan elektrik faturalarına tepki
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Ocak 2022 Perşembe 12:25

İş yerlerine KW başına 2,25 TL fatura geldiğini söyleyen esnaflar, “Ocak ayında elektrik faturaları gelmeye başladı. Evimize gelen faturayı hesaplayınca KW başına neredeyse 1 TL ücret ödediğimizi gördük. İş yerimize gelen faturayı inceleyince KW başına 2,25 TL ödediğimizi fark ettik. Evimize gelen elektrik faturası bir önceki aydan biraz farklı ama iş yerimize gelen faturada fark çok açılmış” dediler.

Bir önceki aya göre işyerinde ki, faturayı değerlendiren bir esnaf ise “İş yerinde durmama gerek yok. Ne gelen var, ne de giden. İşler zaten kesat. Isınmak için elektrik sobası yakıyorum. Bekli öğleden sonra gelip açarım” diyerek, dükkanını kapattı.

Başka bir esnafa ise “Ben geçtiğimiz ay bu faturanın yarısından biraz fazla ödemiştim. Bu çok fazla oldu. Bu fatura şimdi bahsettikleri zamlı tarifeden mi? Yoksa önümüzdeki ay daha fazla mı fatura gelecek. İşlerimiz durma noktasında, ne yapacağımızı şaşırdık” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir başka esnaf ise “Ticarethanelere neden daha fazla KW ücreti geliyor. Anlamak mümkün değil. Bu su kullanımında da böyle.İş yapan katma değer üreten bu ülkede neden cezalandırılır, anlamak mümkün değil. Zaten ayakta zor duruyoruz. Bizlere dükkanlarınızı kapatın, sizlerin yaşama hakkı yok mu, demeye çalışıyorlar” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.