Fatih Mahallesi'nde baz istasyonu protestosu

Fatih Mahallesi sakinleri Seda Sokakta bir bina üzerine kurulan baz istasyonun çevreye olumsuz etkide bulunduğunu söyleyerek protesto eylemi gerçekleştirdiler. Eyleme Cumhuriyet Halk Partililer de katılarak vatandaşların mücadelesinin yanında olduklarını, hukuksal zemininde de mücadele verileceğini ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler.

Fatih Mahallesi'nde baz istasyonu protestosu
23 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Gerçekleştirdikleri eylemle kurulan baz istasyonuna tepkilerini dile getiren Fatih Mahallesi sakinleri, "100 metre ilerde bir tane daha baz istasyonu var. Şimdi buraya bir tane daha yapıldı. Sağlık sorunu olan çocuklarımız var ve baz istasyonun onları daha fazla etkilediğini düşünüyoruz. GSM firmalarının bizlerin sağlığıyla oynamalarına izin verilmemelidir" dediler. Yetkililerden bu konuda daha fazla duyarlılık beklediklerini söyleyen mahalleliler, "Bir dahaki sefere yapacağımız toplantını sadece basın açıklamasından ibaret olmayacaktır" dediler.

HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILIYOR
    Eylemde basın metinini okuyan Alişan Demir, GSM firmaların yapılan araştırmaları göz ardı edip, halkın sağlığını tehlikeye attığını belirterek, "ABD Pıttsburg Kanser Enstitüsü tarafından yayınlanan muhtıra niteliğindeki raporda; Elektromanyetik alanların özellikle de çocukları çok fazla etkilediği açıklanmıştır. Elektro manyetik alanların yalnızca kanser yapıcı ısıl etkisi üzerinde durulurken yeni bilimsel araştırmalar, kimyasal etkisinin daha önemli sağlık riskleri doğurduğunu ortaya çıkarmıştır. Elektromanyetik alanların etkisiyle hücre zarlarının birbirine yapışması, delikler açılması ve hücre dışına madde kaçışı, sinir zarlarının bozulması be bunun sonucu olarak uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, baş ağrısı, baş dönmesi, Alzheimer, Parkinson ve hasarlı beyin hastalıklarına kadar uzanan sağlık sorunlarının nedeni olabileceğini ortaya konmuştur. Bilim adamları, her insanın genetik yapısında hastalık yapıcı bazı genlerin bulunduğunu, bu zararlı genlerin olumsuz çevre koşullarında etkisini gösterdiği belirtmektedirler.

BU İSTASYON BURADAN KALDIRILMALIDIR
    Bizler Çerkezköy Fatih Mahallesi sakinleri olarak kurulan baz istasyonun, sağlığımız üzerinde yaratacağı olumsuz riskleri kabul etmiyoruz. Baz istasyonun sahibi firma, bu istasyonu buradan kaldırmalıdır. Bu isteğimiz doğrultusunda baz istasyonun kaldırılması için sahibi olan firma aleyhine hukuk mücadelemiz sürecektir. Bu davanın her duruşmasında mahalleli olarak mahkeme salonlarını dolduracağız. Tepkimizi ve inancımızı orada da dile getireceğiz. Fatih Mahallesi sakinlerinin yaşam hakları satılık değildir" dedi.

CHP’LİLER MAHALLE SAKİNLERİNİN YANINDAYDI
    Eyleme katılan Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri de vatandaşların mücadelesinin yanında olduklarını, hukuksal zemininde mücadele verileceğini ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söylediler. CHP’liler Belediye'nin projede olmadığı için baz istasyonu kabinesinin mühürlediğini ancak GSM firmasının kabin kısmını apartmanın içine almayı planladığını böylece Belediye'nin yaptırımının ortadan kalkacağını belirtiler. Eylemde konuşan CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir ise "Halkın sorunlarına destek olmak için buradayız. Burada yaşayan vatandaşlar yaşanan bu olaya tepkilerini koyacaklar ki mahallelerini daha fazla yaşanılabilesi bir yer haline getirebilsinler" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.