GAZETECİ'YE PLAKETLİ KUTLAMA

CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, parti binasında düzenlediği basın toplantısında TRT Muhabiri Ziya Süren'e meslekte uzun yılların anısına bir plaket vererek, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

GAZETECİ'YE PLAKETLİ KUTLAMA
12 Ocak 2013 Cumartesi 08:28

 CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, parti binasında düzenlediği basın toplantısında '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutladı. Dönmez, basın toplantısında TRT Muhabiri Ziya Süren'e de bir plaket verdi.
TRT MUHABİRİ'NE PLAKET
Programa CHP Kadın Kolları Başkanı Şahika Çalışkan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Nezahat Tunalı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İlçe Başkanı Metin Dönmez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün tarihine atıfta bulunarak, "1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı alıyor. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yapıyor. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, 'Basın' adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımlamaya başlıyor. O tarihten sonra 10 Ocak, 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanmaya başlıyor. Bu münasebetle hepinizin çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum" diye konuştu.
UNUTMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Başkan Dönmez, daha sonra Çerkezköy'de uzun yıllar TRT Muhabirliği yapan Ziya Süren'e bir plaket verdi. Dönmez, "Çerkezköy'ün en eski efsane basın emekçisi Anadolu Ajansı ve TRT Muhabirliği yapan ağabeyimize yıllardır verdiği mücadele nedeniyle kutluyoruz. Kendisine yönetim kurulu adına bir plaket vermek istiyoruz."diyerek plaketi takdim etti.
İlçe Başkanı Metin Dönmez'e ve CHP Çerkezköy yönetimine teşekkür eden Ziya Süren, "Bu mutlu günümüzde basını unutmadığınız için teşekkür ederiz. Basın her zaman sizlerin arkasında."diye konuştu. Programda CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Nezahat Tunalı da Ziya Süren'i çiçek vererek kutladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.