GENÇ ERZURUMLULAR DERNEĞİ AÇILDI

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği düzenlenen bir törenle açıldı. Barbaros Caddesi Sezer Sokak'ta mehteran ve bar ekibi gösterileri eşliğinde düzenlenen törene Kaymakam Metin Kubilay da katılarak gençlere destek verdi

GENÇ ERZURUMLULAR DERNEĞİ AÇILDI
04 Mart 2014 Salı 07:15

Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen görkemli bir törenle Barbaros Caddesi Sezer Sokak'taki binasında faaliyete başladı. Derneğin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'da katılarak gençlere destek verdi. Kubilay, Çerkezköy'de sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine Kaymakamlık olarak her zaman destek verdiklerini, bu desteklerinin bundan sonrada devam edeceğini söyledi.
MEHTERAN VE BAR EKİBİ GÖSTERİ YAPTI
Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışı dernek yönetiminin Çerkezköy Belediyesi önünden mehtaran takımı ile birlikte dernek binasına kadar yürüyüşü ile başladı. Açılış öncesi Alibeyköy Pasinler Çevre Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin foklor ekibi ve Mehteran Takımları gösterileriyle beğeni topladı. Mini bir konser veren Mehtaran Takımı'nın ardından davetlilerin toplanmasıyla birlikte açılış töreni başladı. Mehtaran Takımı'nın ardından Erzurum yöresi bar ekibi sahne aldı. Ardından Hafız Selim Akbulut tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ile program devam etti. Açılışta konuşan Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Akın amaçlarının gençleri bir araya getirerek birlik içinde güzel çalışmalar yapmak. Gençlerin boş zamanlarını sosyal, kültürel ve eğitim etkinlikleriyle değerlendirmek istediklerini belirten Akın,  herkesten destek beklediklerini söyledi.
BAR EKİBİ KURULMASINI İSTEDİ
Daha sonra derneğin açılışı için kurdela kesme törenine geçildi. Burada konuşan Marmara Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kenan Kaanaslan da, gençlerin Çerkezköy'de güzel bir birliktelik kurduğunu belirterek, federasyon olarak destek sözü verdi. Kaanaslan, “İstanbul’daki 650 bin Erzurumlu bu derneğin arkasında olacağız. 6 ay içinde Pasinler Derneği gibi bu dernekten de bar ekibi istiyoruz."dedi. Daha sonra,   Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, Marmara Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kenan Kaanaslan ve dernek yöneticileri tarafından hep birlikte kurdele kesilerek derneğin açılışı gerçekleştirildi.
KAYMAKAMLIK OLARAK DESTEK VERİYORUZ
Açılış sonrası Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay dernek başkanı İlyas Akın ve yönetimini tebrik etti. Derneğin hayırlı hizmetlerde bulunması dileğinde bulunan Kaymakam Metin Kubilay “Derneğimizin kültür ve eğitim açısından hedefleri var. İnşallah başarılı çalışmalara imza atacaklar. Biz de kaymakamlık olarak arkalarında olacağız. Sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine her zaman destek veriyoruz. Bundan sonrada bu tür hizmetlere destek vereceğiz. Bize bu güzelliği yaşattıkları için dernek başkanına, yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. 
BİRLEŞTİRME GÖREVİNİZ VAR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “Derneğin kuruluşunda bizimde görüşmelerimiz oldu. Bu denli heyecanlı ve coşkulu bir şekilde birleştirici bir yapı oluşturacağı noktasında açıkcası endişelerim vardı. Ancak şimdi onların karşısında mahçup oldum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler de her zaman bu derneğin yanında ve yardımcısı olacağız. Dışardan gelenler arasında Çerkezköy'de nüfusü en kalabalık olan Erzurumlular'a burada bir görev düşüyor. Birlik ve beraberliği sağlamak adına üzerinizde büyük bir yük var. Çerkezköy’de birleştirici ve bağlayıcı olmak zorundasınız” ifadelerini kullandı.
AÇILIŞ İKRAMLA SONA ERDİ
Erzurum’un Anadolu’nun kapısı olduğunu dile getiren Ertem “Erzurum, Atatürk’ün Cumhuriyetin temelini attığı yerdir” dedi. Ertem'in ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel de dernek açılışında birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından davetlilere döner pilav ve ayrandan oluşan ikramda bulunuldu.
KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy Genç Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışına yoğun bir katılım gerçekleşti. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı ve BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Erzurum Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Kenan Kaanaslan, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Erzurumlu katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.